"Kamienne bożonarodzeniowe", warzone z dodatkiem kamienia wcześniej karmelizowanego (?) w ziołach w temp. 800 stopni C. Górna fermentacja.
Moje ostatnie piwo bożonarodzeniowe w tym roku, niedługo zaczyna się sezon na wielkanocne, ale przed Wielkim Postem ja nie zaczynam
0,5 l, 8,1%, wysoce nieczytelne opakowanie
Piana: prawdłowa, przyjemnie kremowa, ale średnio trwała
Gaz: raczej mało
Kolor: ciemny krwistoczerwony
Zapach: ziołowo-kamienno-grzybowy
Smak: Głęboki, intensywna goryczka, wytrawność, b. ziołowe, mocne posmaki, smakuje wysoko odfermentowanie
Moje ostatnie piwo bożonarodzeniowe w tym roku, niedługo zaczyna się sezon na wielkanocne, ale przed Wielkim Postem ja nie zaczynam
0,5 l, 8,1%, wysoce nieczytelne opakowanie
Piana: prawdłowa, przyjemnie kremowa, ale średnio trwała
Gaz: raczej mało
Kolor: ciemny krwistoczerwony
Zapach: ziołowo-kamienno-grzybowy
Smak: Głęboki, intensywna goryczka, wytrawność, b. ziołowe, mocne posmaki, smakuje wysoko odfermentowanie