Stensbogaard, Sushi Biru

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgroza
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2008.03
    • 3606

    Stensbogaard, Sushi Biru

    Stensbogard to półprofesjonalny browar z Fionii.
    Czemu półprofesjonalny? Jego właściciele mają osobną pracę, a piwo komercyjnie warzą weekendy, w składzie Eva i Claus Lund, ich córka (19 lat, o ile dobrze pamiętam, fantastyczna dziewczyna, typowa duńska blondynka - rozmawiałem z nią chwile na festiwalu kopenhaskim w tym roku) i jej chłopak. Dzieci się uczą, a rodzice pracują zawodowo. Na festiwalu kosztowałem ich ciemniejsze piwa, które wypadły całkiem nieźle.
    Sushi Biru, piwo wg. japońskiego przepisu, z ryżem w zasypie, 4,7%, 76 warka
    Piana: lekka i nietrwała, do zera
    Gaz: no, w normie, z wskazaniem na mniej
    Kolor: żółty, ale porządnie, nie blado
    Zapach: Chmielowy, robi takie oleiste wrażenie
    Smak: cięższy, niż przewidywany, lekka goryczka chmielowa, która zostawia długi, b. wyrażny, ziołowy posmak, trawiaste posmaki i ziołowa ostość
    Smak skomplikowany, ciekawy, ale nie mojszy. Do smaku amerykańskich wynalazków ma się jak moc wódki do mocy soku pomarańńczowego
    Przepraszam za refleksy na kapslu, to replikacja loga z ety. Są jeszcze dwa kapsle tego browaru, jasnoniebieski i beżowy (w sensie środka słoneczka).
    Attached Files
    Last edited by zgroza; 2009-07-09, 11:22.
    Lotna ekspozytura browaru

    Też Was kocham.
Przetwarzanie...
X