Skands, Tæppefald

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgroza
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2008.03
    • 3607

Skands, Tæppefald

Piwko warzone specjalnie dla Teatru Królewskiego w Kopenhadze. 0,25 l. kapsel twist-off, niefilter. 6,2%
    Nazwa oznacza opadnięcie kurtyny
    Piana: praktycznie nie było
    Gaz: w normie
    Kolor: bardzo ciemno czerwone
    Zapach: raczej owocowy
    Smak: dobrze zbalansowana goryczka z owocowością, ale efekt raczej owocowy, z lekką słodowością w posmaku.
    Jestem rozpieszczony. Nie piłem złego piwa od jakiegoś miesiąca.
    Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10869

Bardzo żałuje, że poza opisywaniem duńskich piw nie prezentujesz tamtejszych browarów w postaci opisów bądź zdjęć.
    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• zgroza
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2008.03
      • 3607

Wiesz, to ma kilka przyczyn. Za mało jeżdżę po browarach, z braku czasu, kasy a także trochę z braku chęci. A nawet jak już jadę do browaru (wizyta w Thisted), to zapominam aparatu. Browar Skands np. leży jakieś 12 km ode mnie, ale nie zebrałem się, żeby tam pojechać.
      Browary straram się czasem opisywać w opisach piw, choć może robię to zbyt rzadko. Browar Skands jest prowadzony przez piwowarkę Birthe Skands, która kiedyś pracowała w Carlsbergu, ale w 2003 zdecydowała, po pozytywnych doświadczaniach z 50 litrową pilot-instalacją, o otwarciu własnego 15 hl browaru. Mieści się on w starym warsztacie samochodowym w Brøndby.
      Attached Files
      Ostatnia zmiana dokonana przez zgroza; 2009-07-19, 15:12.
      Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

Related Topics

Collapse

• SielskieWzgorze
        Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
        SielskieWzgorze
        Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
        ...
        2024-02-19, 09:28
      • Prusak
        Perła, Alt
        Prusak
        No to, skoro mowa o Perle, to mamy kolejną z "sezonowych specjalności".
        E. 12% wag.
        A. 4, 8% obj.
        Aromat wywąchany z butelki zgodny z deklarowanym na kontrze, czyli owocowo-estrowy, taki sam po przelaniu do szkła, może plus jakieś lekkie masełko, ale to chyba raczej...
        2024-08-28, 20:36
      • Prusak
        Del Borgo, Lisa
        Prusak
        Lisa to lager z włoskiego browaru kraftowego, nadspodziewanie dobrze wchodzący, Gładziutkie piwo o idealnej barwie pomarańczowo-złotej. Piana raczej mało obfita. Akcenty słodowe dobrze zbalansowane z nienarzucającą się goryczką. Na stronie browaru doczytałem o dodatku skórki pomarańczowej,...
        2023-08-30, 11:27
      • e-prezes
        Włochy, Bolonia, Luigi Serra 11/c, Fermento
        e-prezes
        Nie miałem go na liście do zaliczenia, ale w trakcie rozmowy w pubie Brewdog dostałem profesjonalną mapkę z zaznaczonymi i krótko spisanymi kraftowymi miejscówkami piwnymi w Bolonii. O dziwo nie było na niej browarów, ale wypatrzyłem lokalik niedaleko mojego hostelu czynny w normalnych godzinach,...
        2023-02-07, 18:47
      • darekd
        ? [Harpagan], Kazuar Chichotliwy
        darekd
        DDH Hazy IPA
        16,5% ekstr.,
        6,3% alk.
        Chmiele: Nelson Sauvin i Enigma

Aromat - winogrona, tropikalne owoce , ale bez specjalnej wyrazistości, trochę plącze się kokos.
        Piana - średnia, niezbyt trwała, szczątkowy kożuszek na dłużej
        Barwa - zabielona,...
        2022-08-21, 23:19
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...