Rise, Ærø Jule Ale Strong Rudolph

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Rise, Ærø Jule Ale Strong Rudolph

Butelka 0,5 litra, alkohol 7 %, eks brak, kapsel firmowy browaru
    Kolor - rubinowy, klarowny
    Piana - ecrii, drobna, nie wysoka i nie trwała
    Zapach - owocowo-winny
    Gaz - okey
    Smak - lekka wytrawna nuta winna, lekkie ziółka na początku, potem coraz wyraźniejsze, średnia nuta owocowa, średnio słodkie, ziołowa goryczka
    Poprawne ziołowe piwo.

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 2849 - moje 1454 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Piwo:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• Petitpierre
      2024.07.05-07, Rzeszów, VIII Rzeszowski Festiwal Piwa
      Petitpierre
      Warto zacząć może nie od tego, że browary zgłaszające akces spływały bardzo powoli (dzień przed Festiwalem wyglądało, że będzie z osiem), ale od fatalnej logistyki-rok temu były siedziska stoliki itd, a teraz tylko takie stoliki wyższe i też nie za dużo i niestety jak na raucie-na stojąco....
      2024-07-07, 17:28
    • dadek
      Belgia, Bredene, Duinenstraat 47, Brouwerij Betsy
      dadek
      Bredene to miasteczko gminne sąsiadujące z Ostendą, wystarczy przejechać mostem nad terenami portowymi i kanałami uchodzącej tu do Morza Północnego rzeki Noordgeleed. By dotrzeć do browaru z dworca kolejowego Oostende można to zrobić tramwajem, wykorzystując przebiegającą tędy najdłuższą...
      2024-10-06, 21:38
    • darekd
      Amber, Po Godzinach - Hoppy Bock
      darekd
      Ekstr. 18,1%, alk. 7%

Chmiele – Citra, Sabro, Chinook, Sybilla, Marynka. Chinook z własnych upraw browaru.

Amber święci 30 lat, o czym przypomina gustowny okolicznościowy kapsel

Aromat – początkowo chmielowo owocowo-cytrusowa nuta amerykańskich chmieli, następnie
      ...
      2024-07-21, 01:26
    • Petitpierre
      25-27.08.2023, Rzeszów, VII Rzeszowski Festiwal Piwa
      Petitpierre
      Tym razem również od piątku, ale dopiero od 16:00, choć o 17:00 niektórzy byli na etapie "chmielenia." Gdzieś z boku Lord Jack'a coś tam ponastawiane, na głównej płycie Rynku, tylko takie postojówki, stolik wysoki, postaw se piwo i stój jak ten... prezes. Nie ma gdzie opłukać...
      2023-08-25, 20:15
    • dadek
      Belgia, Neerijse, Beekstraat 20, Brouwerij De Kroon
      dadek
      Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
      2024-10-23, 00:37
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...