Randers, Påskeøl

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgroza
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2008.03
    • 3607

Randers, Påskeøl

Etykieta głosi, że powinniśmy mieć przed sobą ciemnego lagera. Tymczasem to 5,6% piwko wielkanocne to co najwyżej "odwrotne" marcowe. To tak, jakby nazwać Pawlaka politykiem skrajnym.
    Piana to zdecydowanie najlepsza część tego piwa. Obfita, trwała, biała, gęsta, ładnie wystaje nad krawędź kufla.
    Lekkie nagazowanie jest jak dla mnie zaletą tego piwa.
    W kolorze, jak przystało na ciemniaka, jasny bursztyn. Bursztynowożółty, tak dla precyzji.
    W zapachu dominuje słodowość, podkreślona pewną kwiatowością.
    W smaki dość lekkie, dość słodowo-kwiatowe. Dlugi kwiatowy posmak.
    Ech, jakże mało jest idealnych etykiet na tym świecie... W Danii może jedną widziałem...
    Samo piwo nawet dobre. Jak na jasnego lagera
    Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.
  • zgroza
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2008.03
    • 3607

Stylistyka z serii dla Fakty, 0,5 l.
    Attached Files
    Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

Related Topics

Collapse

• etman
      Piwowar nr 50
      etman
      Hejka, przez jakiś będę się tu udzielał w imieniu Centrum Piwowarstwa

Niedawno dotarł do nas Piwowar nr 50.

Numer 50 magazynu "Piwowar" skupia się głównie na grodziskim piwowarstwie, prezentując różnorodne aspekty tego stylu. Zawiera wywiady z pasjonatami...
      2024-09-18, 13:25
    • darekd
      RODAUNer, Gigerl
      darekd
      Browarek założony przez piwowara domowego, który warzenie własnych piw rozpoczął jeszcze w l. 90 XX w. Wykorzystując bogate doświadczenie w 2016 r. założył własny browarek w Rodaun, dawnej wsi a obecnie osiedla wchłoniętego przez Wiedeń.

Gigerl to "Wiener Spezial"...
      2025-01-10, 16:41
    • Prusak
      Browar Markowy, Hajnowskie Jasne Pełne
      Prusak
      E: 12%
      A: 4, 6%
      Mam kłopot z tym piwem, bo parametry jego są takie same jak Polskiego Lagera z tego samego browaru (tam się sypnąłem wpisując 4, 8 alko, i nie mam już możliwości edytowania, ale było, tak jak tu 4, 6).
      Piłem bezpośrednio po Polskim Lagerze i na 99,9% jestem...
      2024-09-20, 18:15
    • e-prezes
      Pinta, Party Pacific Lager
      e-prezes
      Seria "Party Starter" dla Żabki, o której w rozmowie z Kopyrem gdzieś tak z rok temu wspominał Zwierzyna nieco się rozrosła przez ten czas. Były już NZ Pale Ale, West Coast IPA, Session IPA, West Coast APA, Hazy APA oraz East Coast IPA (może coś mi jeszcze umknęło). No i trafiło...
      2024-07-07, 11:32
    • Prusak
      Pernauer, Kuldne
      Prusak
      Browar z Parnawy. Lager o zawartości alkoholu 4,7%, ekstrakt nie podany.
      Barwa ciemnożółta intensywna, piana dziurawa, nie osadza się na szklle, szybko opada.
      Aromat wyraźnie słodowo-zbożowy. W smaku dominują nuty słodowe, nieułożone, goryczka śladowa.
      Słabe.
      ...
      2024-05-09, 15:05
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...