Flakhaven, Ale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgroza
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2008.03
    • 3607

Flakhaven, Ale

Flakhaven to browar restauracyjny w Odense, w sieci z Apollo w Kopenhadze, St. Clemens w Aarhus, Bryggeriet Herning i browarem w Gothaab na Grenlandii. Ogólnie jeden z pierwszych restauracyjnych w kraju. 4,6%, z beczki.
    Piana: na dwa palce, drobna firanka, dość trwała
    Gaz:sporo, jak na ale
    Kolor:miedzianobrązowy, klarowne
    Zapachrzeważa karmel, trochę owocowo (brzoskwinia), nuta surowego mięsa
    Smak:w sumie b. łagodne, lekki karmel, lekka owocowość, delikatna ziołowa goryczka.
    Dobre, ale bez zachwytów.
    Attached Files
    Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

Jak można podać piwo w lokalu w tak brudnej szklance?
    Ostatnia zmiana dokonana przez kopyr; 2010-04-17, 00:37.
    blog.kopyra.com

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Dania, Aarhus, Kannikegade 10-12, Sct.Clemens Bryggeriet
      dadek
      Browar restauracyjny znajdujący się w samym centrum starówki naprzeciwko monumentalnej katedry i obok pięknego budynku zabytkowego teatru. Można wejść właśnie z tej strony, ale jest też wejście od tyłu z pasażu nad kanałem, jednak dla wtajemniczonych gdyż informacji tam żadnej nie ma....
      2018-09-04, 00:38
    • dadek
      Dania, Odense, Vestergade 2, Bryggeriet Flakhaven
      dadek
      Browar restauracyjny znajduje się na głównym placu starówki w ładnym budynku ratusza (oczywiście czerwona cegła), 1 km od dworca kolejowego. Zajmuje parter i piwnicę w zachodnim rogu budynku przy popularnym deptaku Vestergade.
      Restauracja urządzona jest przyjemnie w jasnych, pastelowych...
      2018-10-04, 22:59
    • pebejot
      Szwecja, Uppsala, Östra Ågatan 59, Bryggeriet Ångkvarn
      pebejot
      Browar restauracyjny w centrum przyjemnego miasta Uppsala, zlokalizowany nad brzegiem rzeki Fyris z widokiem na zamek.
      Niewielki lokal z przytulnym wnętrzem i muzyką awangardową.
      Wewnątrz dwie sale, w tym główna z barem i druga oddzielona rozsuwanymi drzwiami.
      Za barem znajduje...
      2024-08-07, 11:04
    • abelincoln
      Dania, Aarhus, M. P. Bruuns Gade 28, Peter Gift
      abelincoln
      Bar znajdujący się po drugiej stronie torów od głównego dworca kolejowego w Aarhus, polecony przez lokalsa.
      Lokal reklamuje sie ponad stuletnią historią i panuje w nim dużo lepsza atmosfera niż w "nowoczesnych" multitapach (aczkolwiek miałem tam okazję być tylko dwa razy...
      2020-10-06, 14:20
    • abelincoln
      Dania, Odense, Vintapperstræde 31, Cristian Firtal
      abelincoln
      Troszkę przypadkiem udało się trafić na jeden dzień do Odense – trzecim co do wielkości mieście Danii. Rozpytując znajomych, dowiedziałem się, że nie jest ono zbyt atrakcyjne. I rzeczywiście, jeśli chodzi o ciekawe miejsca piwne, to udało mi się znaleźć dwa, a czasu starczyło na...
      2017-12-11, 19:45
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...