Refsvindinge, Solbær Ale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgroza
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2008.03
    • 3607

Refsvindinge, Solbær Ale

To jest jedna z lepszych propozycji browaru Revsvindinge, szczególnie jeżeli chodzi o owocówki. Z sokiem z czarnej porzeczki, 4,7%.
    Fajna piana, odpowiednio nagazowane, w kolorze porzeczkowobrązowe (i tym razem nie dobarwiali), w zapachu porzeczkowo-słodowe, w smaku porzeczka jako wyraźne tło do sporej bitterowej goryczki. Treściwe.
    Bardzo dobre, jeden z tych momentów, kiedy browar naprawdę potwierdza swoją reputację.
    Etykieta paskudna, swoją drogą, i do tego zakapslowane kapslem od Classic z zaprzyjażnionego browaru Vestfyen
    Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.
  • zgroza
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2008.03
    • 3607

Butelka standardowa:
    Attached Files
    Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

Related Topics

Collapse

• wpadzio
      Macedonian Thrace, 365
      wpadzio
      Budżetowe piwo, warzone w browarze Macedonian Thrace, w imieniu s.a. delhaize group N.V. Rue Osseghemstraat 53, B - 1080 Bruxelles (jak napisano na opakowaniu), co by to nie mało znaczyć. Lager ten ma 4,8% alkoholu.

Barwa jasnego złota. Całkowicie klarowna.
      Biała, dość drobna...
      2019-05-24, 21:25
    • Komos92
      Czy to zakażenie?
      Komos92
      Witam, fermentuję już któreś z kolei piwo z brewkita i tym razem zauważyłem niemiłą niespodziankę. To trzeci dzień fermentacji, a z rurki fermentacyjnej wydobywa się dość ostry zapach siarkowodoru (pierwszego i drugiego dnia go nie było). Po otwarciu fermentora zauważyłem, że na powierzchni...
      2018-09-03, 14:50
    • zgroza
      Refsvindinge, 125 år
      zgroza
      Ale, 6,5%, uwarzone na 125lecie browaru i słodowni w Refsvindinge
      Piana: poprawna, gęsta, po dłuższym czasie opada do zera
      Gaz: w normie
      Kolor: ciemnobrązowoczerwony
      Zapach: owocowy, z nieśmiałą winną nutką
      Smak: łagodne, mocno owocowe, wyraźna aksamitna/herbaciana...
      2010-02-16, 19:23
    • tad2x
      Refsvindinge, Ale No. 16
      tad2x
      Piwo z dunskiego browaru Refsvindinge (http://www.bryggerietrefsvindinge.dk/?ID=121).
      Alk. 5,7%, ekstrakt nieznany. Bardzo dobre piwo, barwa karmelowa, kawowa, klarowne. W smaku przypominalo mi niemieckie altbier, jednakze to bylo bardziej wyraziste niz taki Diebels Alt. Piana po nalaniu dlugo...
      2006-08-27, 19:46
    • zgroza
      Refsvindinge, Den Grå Enke
      zgroza
      Szara Wdowa, młodsza siostra Czarnej Wdowy, dziecko piątej generacji rodziny Rassmussenów, dokładniej rzecz biorąc Anne. Pszeniczniak z dodatkiem wędzonego słodu jęczmiennego, a więc coś najbliżej grodzisza co spróbuję przed zlotem. 5,7%.
      Piana znikła, zanim zdążyłem zrobić...
      2010-04-22, 21:33
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...