Nørrebro. Vår Tripel 2010

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgroza
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2008.03
    • 3606

    Nørrebro. Vår Tripel 2010

    Wiosenny tripel, rzeczywiście butelkowany 1 marca, nie wiem czy przetrzymanie do dziś się już kwalifikuje jako leżakowanie W składzie skórka cytrynowa, trawa cytrynowa, miód, cukier, owies, słód pszeniczny. W opisie podają, że użyli miodu pitnego. 9%.
    Piana: biała i dosyc obfita, ale do zera
    Gaz: na początku wyraźnie bąbluje, ale potem już odpowiednio delikatnie
    Kolor: ciemnożółty, może jasna umbra palona, opalizujące
    Zapach: niewyraźny, najbardziej miodowy, w stronę miodu pitnego, trochę tej cytryny
    Smak: Smak jest przede wszystkim rozgrzewający - bardziej, niż się spodziewałem. Na szczęście tu wciąż panuje jesień tej wiosny. W charakterze bardzo miodowy (pitny), w posmaku z kolei dominuje cytryna. W sumie lekko ostrawe wrażenie. Opisywanej gorzkości za cholerę nie czuć.
    Bardzo dobry tripelek, aczkolwiek zdecydowanie po ciężkiej stronie skali.
    Lotna ekspozytura browaru

    Też Was kocham.
  • zgroza
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2008.03
    • 3606

    #2
    Butelka tłoczona browaru 0,6l, zerowa emisja CO2 netto
    Attached Files
    Lotna ekspozytura browaru

    Też Was kocham.

    Comment

    Przetwarzanie...
    X