Stoucik z czekoladą, kawą i anyżem, cukier w zasypie. 6,2%
Browar w Ribe ma wybicie 8hl, i produkuje poniżej 1000hl rocznie. Jest to stricte lokalny browar - zdecydowana większość produkcji jest sprzedawana w Ribe, a piwo jest nie dostania poza południową Jutlandią. Browar jest prowadzony jako przedsięwzięcie hobbystyczne, nie leje do kegów.
Piana: brązowawa, raczej obfita, dość trwała
Gaz: odpowiednio
Kolor: ciuemnoczerwonobrązowy, właściwie czarny
Zapach: palono-kawowy, nutka anyżu
Smak: dość lekkie, mocno palone, nuta anyżu, czekolada i kawa wyczuwalne w aromatycznym posmaku
B. dobry, lekki, wytrawny stoucik.
Browar w Ribe ma wybicie 8hl, i produkuje poniżej 1000hl rocznie. Jest to stricte lokalny browar - zdecydowana większość produkcji jest sprzedawana w Ribe, a piwo jest nie dostania poza południową Jutlandią. Browar jest prowadzony jako przedsięwzięcie hobbystyczne, nie leje do kegów.
Piana: brązowawa, raczej obfita, dość trwała
Gaz: odpowiednio
Kolor: ciuemnoczerwonobrązowy, właściwie czarny
Zapach: palono-kawowy, nutka anyżu
Smak: dość lekkie, mocno palone, nuta anyżu, czekolada i kawa wyczuwalne w aromatycznym posmaku
B. dobry, lekki, wytrawny stoucik.
Comment