Ja nie wiem, co wy chcecie od tego wyrobu piwowarskiego(?) Radosc, ze sie pije browarek jest wielka, a ja pilem jednego Erika godzine. Pelnia szczesliwosci HAHA
"Mam powody
Powstrzymywać się od wody.
Od wody mnie w brzuchu kole:
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
W rzeczy samej siuśki. A wiecie, co jest najlepsze? Na etykiecie był napis że to piwo "gości na stołach rodziny królewskiej" czy coś tam a ja to wychlałem w wiacie przystanku autobusowego.
Daję temu piwku 2 - 1 punk bo wypiłem do końca, a 2 za bardzo ładną i oryginalną butelkę. Więcej nic o tym piwie nie napiszę bo właściwie wszystko napisaliście, więcej nie spróbuję - po pierwsze mi nie smakuje a po drugie jest bardzo drogie.
Intrygujący czerwony kolor, który odróżnia to piwo od innych mocnych piw. Smak i zapach typowy dla piw mocnych ( 6,5%).
Na etykietach nie znalazłem poziomu ekstraktu.
Etkiety są na folii samoprzylepnej. Można je delikatnie oderwać a potem umieścić na kolorowym podłożu - najlepiej na różowym dla odpowiedniego kontrastu.
Cena za tą atrakcję 3,19 zł
Ja w temacie Reda Erica, Amsterdamu Girafy i innych mocnych wynalazków.
Kocham najmocniej jak tylko moge piwo. Ciekaw jestem ich smaków, aromatów, barwy, bukietu, klarowności. Rzecz ciekawa, iz nigdy mnie nie kusiło kupić i wypić coś takiego. Nie chcę dezawuować Eryka, ale jestem bardziej niż przekonany, iż w Danii ciężko byłoby spotkac ten napój. Awansem dałbym 2 punkty na 2 możliwe.
Nie wiem czy ktoś z grona piwnych forumowiczów kosztował piw z holenderskiego browaru Arcens. Drodzy koledzy, coś takiego jak Frogg czy Winterbier kładzie mnie /140 kg/na conajmniej jedną łopatkę. To są piwa, wymagające hartu ducha, a może właściwego kontekstu? Może potzrebna właściwa temperatura, może naczynie/ puchar?, szklanica?/
Temat do głębszego przedyskutowania
Przepraszam za liczne wątki, ale jak już coś kocham, to kocham
Przemek
Prawda, piwo ładnie się prezentuje, kolorek niczego sobie! Ale to koniec pochwał, piany brak, kiepski smak, a zapach dziwnawy! Cena zbyt wygórowana, jakby takie coś do wypicia dostali Vikingowie, to uczta zakończyłaby się ogólnym biciem po buziach! Fuj i tyle!
superprzemek napisał(a) Próbowałem także znaleść informację o zawartości ekstraktu, napisałem więc maila do polskiego przedstawiciela FAXE i narazie czekam na informacje.
Ja też czekam na odpowiedź. Na polskiej stronce FAXE spodobał mi się pokalik Eryka
Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Comment