Svaneke, Folkets Bajer

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • barthez
    Porucznik Browarny Tester
    • 2005.07
    • 367

Svaneke, Folkets Bajer

Kolejne piwo z browaru ze Svaneke, które przypadło mi do gustu. Z kontry niestety jestem w stanie odczytać tylko tyle, że ma 4,6% alkoholu. Dobrze nachmielone, z owocowymi smaczkami, na pewno do polecenia i powtórzenia. Opakowanie bez zarzutu (zwrotna butelka 0,5 l), ładna etykieta, kapsel jak na innych piwach tego browaru, przy okazji wrzucę zdjęcie.

Related Topics

Collapse

• abelincoln
    Dania, Svaneke, Svaneke Torv 2, Søllings Bodega
    abelincoln
    Spędzając kilka dni na Bornholmie odwiedziłem bardzo urocze miasteczko Svaneke. Głównie ze względu na pochodzący z tej mieściny Svaneke Bryghus. Dawny browar restauracyjny już jest stricte restauracją, której głównym punktem wystroju są „zabytkowe” elementy instalacji. Zabytkowe, znaczy...
    2021-09-26, 17:02
  • heckler
    Frymburk, Kovářov 13, Pivovar Bajer
    heckler
    Wspominałem już, że nie wypaliła nam wizyta w browarze Hulvat, więc postanowiliśmy przenocować w położonej nad zalewem Lipno, małej wiosce Kovářov. Owszem planowaliśmy wizytę i w tej miejscowości, ale to tutaj mieliśmy tylko podjechać coś zjeść, spróbować piwa i ruszyć w dalszą...
    2019-05-27, 09:32
  • AaLeX
    Görlitzer Bierblume Brauerei, Pilsette böhmisch Pils
    AaLeX
    Piwo z małego browaru restauracyjnego w Görlitz, 100m od pieszego mostu granicznego. Określane jest jako czeski Pils. Alkohol 4,7%, ekstraktu brak, jest za to informacja o zalecanej temperaturze serwowania wynoszącej 6-7 stopni. Piwo jest mętne, co jest zaskakujące, jak na Pilsa. Zapach bardzo...
    2024-11-20, 11:41
  • dadek
    Belgia, Neerijse, Beekstraat 20, Brouwerij De Kroon
    dadek
    Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
    2024-10-23, 01:37
  • dadek
    Belgia, Antwerpen, Indiëstraat 21, Antwerpse Brouw Campagnie
    dadek
    Browar powstał w 2017 roku w portowej dzielnicy Eilandje poprzetykanej dokami i kanałami, od wschodniej strony przyległej do rzeki Schelde. Dojechać można tu tramwajem nr 24. Browar zainstalowano w dość sporym starym budynku z czerwonej cegły pełniącym zapewne niegdyś rolę portowego magazynu....
    2024-10-05, 00:49
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...