Kolejne piwo z browaru ze Svaneke, które przypadło mi do gustu. Z kontry niestety jestem w stanie odczytać tylko tyle, że ma 4,6% alkoholu. Dobrze nachmielone, z owocowymi smaczkami, na pewno do polecenia i powtórzenia. Opakowanie bez zarzutu (zwrotna butelka 0,5 l), ładna etykieta, kapsel jak na innych piwach tego browaru, przy okazji wrzucę zdjęcie.
Svaneke, Folkets Bajer
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Spędzając kilka dni na Bornholmie odwiedziłem bardzo urocze miasteczko Svaneke. Głównie ze względu na pochodzący z tej mieściny Svaneke Bryghus. Dawny browar restauracyjny już jest stricte restauracją, której głównym punktem wystroju są „zabytkowe” elementy instalacji. Zabytkowe, znaczy...
-
Channel: Dania
2021-09-26, 17:02 -
-
Wspominałem już, że nie wypaliła nam wizyta w browarze Hulvat, więc postanowiliśmy przenocować w położonej nad zalewem Lipno, małej wiosce Kovářov. Owszem planowaliśmy wizytę i w tej miejscowości, ale to tutaj mieliśmy tylko podjechać coś zjeść, spróbować piwa i ruszyć w dalszą...
-
Channel: Czechy
-
-
Piwo z małego browaru restauracyjnego w Görlitz, 100m od pieszego mostu granicznego. Określane jest jako czeski Pils. Alkohol 4,7%, ekstraktu brak, jest za to informacja o zalecanej temperaturze serwowania wynoszącej 6-7 stopni. Piwo jest mętne, co jest zaskakujące, jak na Pilsa. Zapach bardzo...
-
Channel: Niemcy
2024-11-20, 11:41 -
-
Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
-
Channel: Belgia
-
-
Browar powstał w 2017 roku w portowej dzielnicy Eilandje poprzetykanej dokami i kanałami, od wschodniej strony przyległej do rzeki Schelde. Dojechać można tu tramwajem nr 24. Browar zainstalowano w dość sporym starym budynku z czerwonej cegły pełniącym zapewne niegdyś rolę portowego magazynu....
-
Channel: Belgia
-
- Loading...
- Koniec listy.