Ekstrakt NN., alk. 6,5 % vol. Amerykańskie chmiele.
Zapach. Najpierw igliwie, potem bardziej cytrusy i żywica, no i stęchlizna piwniczna.
Piana wysoka, dość trwała, kremowa, przydymiona. Gaz niski, leciutko podszczypujący.
Kolor rdzawo-bursztynowy. Rdzawa zawiesina - poszczególne drobinki widzialne gołym okiem, aczkolwiek nieduże, punktowe.
Smak. W pierwszej chwili słodkawość słodowa, którą zaraz przebija kwasek, a za kolejne zaraz wybija się owa stęchlizna. Chmiel wchodzi wyraźnie dopiero w posmaku, a i tu za nim kryje się słodkawy kwasek.
A to IPA jest. No jest, ale stęchlizny za dużo.
Zapach. Najpierw igliwie, potem bardziej cytrusy i żywica, no i stęchlizna piwniczna.
Piana wysoka, dość trwała, kremowa, przydymiona. Gaz niski, leciutko podszczypujący.
Kolor rdzawo-bursztynowy. Rdzawa zawiesina - poszczególne drobinki widzialne gołym okiem, aczkolwiek nieduże, punktowe.
Smak. W pierwszej chwili słodkawość słodowa, którą zaraz przebija kwasek, a za kolejne zaraz wybija się owa stęchlizna. Chmiel wchodzi wyraźnie dopiero w posmaku, a i tu za nim kryje się słodkawy kwasek.
A to IPA jest. No jest, ale stęchlizny za dużo.
Comment