Põhjala, Must Kuld Porter

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kolesław
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 1130

    Põhjala, Must Kuld Porter

    Zapach. Trochę dziwny powiew czegoś nieokreślonego. Słodki cukrowy słód, nieco czekolady, ciut wanilii, ciut, ciut, ciut masełka.
    Piana duża, całkiem gęsta, to i dość szybko opadła. Ale tłusta warstwa długo trzyma się od brzegu do brzegu. Kolor piany niemal brązowy, ciepły. Gaz średni.
    Kolor piwa niemal czarny. Na brzegu, pod światło prześwituje brąz.
    Smak. Najpierw słód, słodycz, w tym miód (zasugerowany przez tekst na etykiecie, ale rzeczywiście czuje się ten smak), trochę prażoności, sporo kwasku. Z czasem coraz wyraźniej pojawia się goryczka pod postacią gorzkiej czekolady i chmielu. W finiszu chmiel przyjemnie, szlachetnie, na chwilę wybija się na plan pierwszy.
    Tekstura słuszna. Rozgrzewa.

    Dobre, prawie bardzo dobre. W miarę picia zyskuje nowe, pozytywne wymiary.
  • Kolesław
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 1130

    #2
    Ekstrakt NN, alk. 7,8m % vol.
    Attached Files

    Comment

    • becik
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍼🍼
      • 2002.07
      • 14999

      #3
      Põhjala, Must Kuld Porter

      alk 7,8%

      Kolor - czarny, nieprzejrzysty
      Piana - brązowa, zwarta, lepka, długo się utrzymuje
      Zapach - intensywny, palono-czekoladowy z przewagą czekolady
      Smak - pełne, treściwe, świetnie zrównoważony smak palonej goryczki, kawy i czekolady, przyjemnie oblepia usta, takie piwo to poezja
      Gaz - bez zarzutu

      Świetne piwo
      Attached Files
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

      Comment

      • Pancernik
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.09
        • 9793

        #4
        Nie wspomniałeś o etykiecie... .

        Comment

        Przetwarzanie...
        X