A. Le Coq, Football Beer

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Viktor
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼
    • 2002.04
    • 617

A. Le Coq, Football Beer

Piwo "sportowe" dla kibiców. Smaczny pils o zawatości alkoholu 5,4 %, produkowany przez browar TARTU AS. Dodatkowo dla zbieraczy kapsli - wzór piłki. Warte wypicia i powtórzenia.

Related Topics

Collapse

• Prusak
    Pühaste, Tartu Helle
    Prusak
    Jasny lager ze znanego browaru w Dorpacie/Tartu. Alkohol 4.8%, ekstrakt nie podany.
    Piana niska, słabo osadza się na szkle.
    Piwo pełne, treściwe, o bardzo wyrazistym komponencie słodowym, skontrowanym ziołową goryczką. Pełnię czuje się cały czas w ustach. To, co może troszkę...
    2024-05-09, 15:35
  • heckler
    Praha-Bubeneč, Výstaviště 415, Pivovar Kolkovna
    heckler
    Drugi browar w dzielnicy Bubeneč rozpoczął swoją działalność w czerwcu tego roku.

Výstaviště- to spory teren na którym oprócz browaru znajduje się planetarium, lapidarium, teatr, hotele, basen, hale sportowe, oraz wiele innych, ciekawych obiektów. Do najciekawszego należy...
    2025-01-03, 06:46
  • Javox
    ReCraft, [Dziki Wschód] TJMMNW
    Javox
    Pils o ekstrakcie 11* i alko 4.5%
    Chmiele: Marynka, Sybilla, Puławski.

Nazwa piwa nawiązuje do klimatów zakładów bukmacherskich w piłce nożnej ( Ty, jeden mecz mi nie wszedł ). Football Pils Lublin.

Piana - na dłużej pełna warstewka.
    Lacing - sporo.
    Gaz...
    2023-12-04, 19:33
  • darekd
    Pühaste, Mosaiik
    darekd
    Browar z Dorpatu (Tartu).

Vienna IPA

6,9% alk. Chmiele Mosaic (USA) oraz Vic Secret (AUS)

https://puhastebeer.com/shop/beer/mo...pa-6-9-2-45eur

Wiedeński ejl to wyjątkowo rzadki pomysł. Ostatni raz miałem styczność w tym przypadku:...
    2023-02-04, 23:18
  • darekd
    Pühaste [Pühaste & AF Brew], Imperial Extra Double Stout
    darekd
    Browar z Tartu (Dorpat) lubi warzyć risy, chyba mają/mieli kilkanaście w ofercie. Najczęściej z różnymi dodatkami.
    Z premedytacją jednak sięgnąłem po ich klasyczną propozycję w tym segmencie, bo tradycja takich stoutów sięgać ma w Tartu według info z etykiety 1913 roku.
    ...
    2021-01-14, 23:58
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...