Piwo "sportowe" dla kibiców. Smaczny pils o zawatości alkoholu 5,4 %, produkowany przez browar TARTU AS. Dodatkowo dla zbieraczy kapsli - wzór piłki. Warte wypicia i powtórzenia.
A. Le Coq, Football Beer
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Jasny lager ze znanego browaru w Dorpacie/Tartu. Alkohol 4.8%, ekstrakt nie podany.
Piana niska, słabo osadza się na szkle.
Piwo pełne, treściwe, o bardzo wyrazistym komponencie słodowym, skontrowanym ziołową goryczką. Pełnię czuje się cały czas w ustach. To, co może troszkę...-
Channel: Estonia
2024-05-09, 15:35 -
-
Drugi browar w dzielnicy Bubeneč rozpoczął swoją działalność w czerwcu tego roku.
Výstaviště- to spory teren na którym oprócz browaru znajduje się planetarium, lapidarium, teatr, hotele, basen, hale sportowe, oraz wiele innych, ciekawych obiektów. Do najciekawszego należy...-
Channel: Czechy
-
-
Pils o ekstrakcie 11* i alko 4.5%
Chmiele: Marynka, Sybilla, Puławski.
Nazwa piwa nawiązuje do klimatów zakładów bukmacherskich w piłce nożnej ( Ty, jeden mecz mi nie wszedł ). Football Pils Lublin.
Piana - na dłużej pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz...-
Channel: Piwo - konkretnie
2023-12-04, 19:33 -
-
Browar z Dorpatu (Tartu).
Vienna IPA
6,9% alk. Chmiele Mosaic (USA) oraz Vic Secret (AUS)
https://puhastebeer.com/shop/beer/mo...pa-6-9-2-45eur
Wiedeński ejl to wyjątkowo rzadki pomysł. Ostatni raz miałem styczność w tym przypadku:...-
-
-
Browar z Tartu (Dorpat) lubi warzyć risy, chyba mają/mieli kilkanaście w ofercie. Najczęściej z różnymi dodatkami.
Z premedytacją jednak sięgnąłem po ich klasyczną propozycję w tym segmencie, bo tradycja takich stoutów sięgać ma w Tartu według info z etykiety 1913 roku.
...-
-
- Loading...
- Koniec listy.