Saku, Originaal

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kwadri
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2009.10
    • 1216

Saku Originaal

Kolor: Bardzo jasne złoto.
    Piana: Śnieżnobiała, drobna i średniowysoka. Później cienki pierścień i wysepki.
    Zapach: Słodowy, początkowo całkiem przyjemny. Później robi się typowo koncernowy.
    Smak: Delikatny początek, raczej słodowy. W tle delikatna goryczka, jej moc nieco narasta w finiszu. Pije się całkiem przyjemnie, ale ogólnie bez rewelacji.
    Wysycenie: Średniowysokie, lekko podszczypuje.

Comment

• wrednyhawran
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2010.07
      • 1784

Kolor jasnosłomkowy, ogromne wysycenie i bardzo słaba, mydlana, szybko znikająca do zera piana. To cechy rzucające się w oczy na samym początku. Niestety nie zachęca to zbytnio do konsumpcji. Dalej jest na szczęście nieco lepiej, choć bez rewelacji. Zapach typowo lagerowy - słodowy, trochę kukurydziany. Smak również głównie słodowy z domieszką posmaku kukurydzianego, lekki, orzeźwiający z niezbyt mocną, ale dość wyraźną chmielowo-mineralną nieco ściągającą goryczką.
      Solidny, lekki i orzeźwiający lager. Na pewno na ugaszenie pragnienia w ciepłe dni byłoby świetne. Na zimowy wieczór może nie jest odpowiednie, niemniej wypiłem z przyjemnością, bez zachwytów.
      Widzę po zdjęciach, że piwko lubi dość często zmieniać szatę, więc dorzucam fotkę swojej wersji (mniemam, że aktualnej)
      Attached Files
      Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
      Małe Piwko Blog
      Małe Piwko Blog na facebooku
      Domowy Browar Demon

Comment

• sibarh
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2005.01
        • 10387

Aktualna foto:
        Attached Files
        2800 nowe piwa opisałem na forum
        Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
        Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Przetwarzanie...
        X