Tuletorn, Tehase Laager

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4511

Tuletorn, Tehase Laager

Nazwa browaru oznacza latarnię morską.
    Piwo określane jako "rustic lager". Niefiltrowane, 5% alk. Z użyciem płatków pszenicznych i orkiszowych.
    Barwa jasna, nieprzezroczysta. Piana początkowa bardzo obfita, średnio gęsta, opada do obrączki i również regularnymi obrączkami osadza się na szkle.
    W aromacie nuty rześkie zbożowo-słodowe z lekkim akcentem ziołowym.
    Dominuje w smaku akcent słodowy, zaokrąglone, z leciutką kwaskowością i ziołowością.
    Goryczka mocno stonowana, a mimo to piwo można uznać za ciekawe.

Related Topics

Collapse

• Prusak
    Browar Craft, Międzyrzeckie Real Ale
    Prusak
    Piwo o ekstrakcie 12% wag i alko 4,7% obj.
    Barwa bursztynowa nieprzezroczysta. Po nalaniu zapach i piana obiecujące, da się wyczuć nuty miodowo-owocowe i biszkopt, piana kremowa gęsta, utrzymuje się dość długo, po czym opada do obrączki, natomiast szkła piwo słabo się trzyma.
    ...
    2022-09-29, 13:57
  • concerto
    Kołobrzeg, Morska 6, Maltgarden Beer & Food
    concerto
    Lokal powstał bodaj miesiąc temu, nowoczesny styl, młoda energiczna ekipa w obsłudze. Na kranie 10 piw ze stajni Maltgardena. Do jedzenia, jak to się mówi w obecnej polszczyźnie, tapas Znaczy się w tym przypadku np. tatar z łososia, frytki ze szprotek, zupa piwna, żeberko etc. Stoliki na...
    2021-08-06, 07:57
  • Prusak
    Baran, Čierna Ovca
    Prusak
    Piwo mające 15 Blg i 5,6% alk. Awizowane jako Tmavy Special.
    Zapach swieżutki, trochę taki jak w kvasnicowych piwach czeskich. Piana obita, układa się regularnymi warstwami na szkle. Dobry, stosunkowo mocny ciemniak, wytrawny, z dość wysokim poziomem goryczki, wpadającej lekko w jakby...
    2019-12-02, 12:48
  • FREEDOMSOUND
    Warszawa, Schroegera 83 (Bielany), Stan Umysłu - sklep i galeria z dobrym piwem
    FREEDOMSOUND
    Admin: Kontynuacja po przenosinach Stanu Umysłu z Żeromskiego https://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=111802
    --------------

Stan Umysłu to sklep i galeria z dobrym piwem usytuowana w sercu warszawskich Bielan przy ul. Schroegera 83 (Stare Bielany).

Jednym z elementów...
    2017-09-30, 17:04
  • Cooper
    Reklama Bock'a Haberbusch i Schiele
    Cooper
    Nurtuje mnie reklama jak na skanie poniżej.
    Mam ją (tzn dokładnie to ksero) już gdzieś z kilkanaście lat.
    Zastanawiają mnie kwestie co dokładnie przedstawia ? Szyld ? Reklamę prasową ? Może jeszcze coś innego ?
    Patrząc na to niewyraźne ksero wydaje mi się że mógł...
    2016-11-01, 22:50
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...