Viru Olu, Frederik Pilsner

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Viru Olu, Frederik Pilsner

Butelka 0,5 litra, alkohol 4,3 %, eks. brak, import prywatny, piwo z miasta Tartu,
    cena 5,5 ekk ( 1 ekk~0,25 zł)
    Kolor - bladozłocisty,klarowny
    Piana - drobnobąblowa, średnio wysoka, nietrwała, opadła po 3 minutach, został kożuszek
    Zapach - chmielowo-słodowo-ziołowy
    Nasycenie - w normie
    Smak - chmielowo-słodowy, nuty ziołowe, delikatnie słodkie, na podniebieniu delikatna goryczka plus posmak ziołowy
    Dobre piwko, można spróbować 3+
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Fotka:
    Attached Files
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów

Comment

• sibarh
      🥛🥛🥛
      • 2005.01
      • 10387

Procenty bez zmian, cena 15 koron, przez 5 lat cena poszła mocno do góry:
      Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
        Stary Sącz, Jana Pawła II 58, Browar Personall Kraft
        dadek
        Browar z restauracją o dość dziwnej nazwie otworzył swe podwoje w listopadzie 2021. Nasza ekipa dotarła tu 12.02.2022 korzystając z ostatniego weekendu gdy można było wykorzystać Bilet Weekendowy PKP IC (beton zarządzający ta firmą zlikwidował go argumentując "bo ludzie jeździli...
        2022-04-08, 01:05
      • Prusak
        Pühaste, Tartu Helle
        Prusak
        Jasny lager ze znanego browaru w Dorpacie/Tartu. Alkohol 4.8%, ekstrakt nie podany.
        Piana niska, słabo osadza się na szkle.
        Piwo pełne, treściwe, o bardzo wyrazistym komponencie słodowym, skontrowanym ziołową goryczką. Pełnię czuje się cały czas w ustach. To, co może troszkę...
        2024-05-09, 15:35
      • darekd
        Eichbaum, Cronus German Pilsner
        darekd
        Piwo dostępne w Sieci Stokrotka. Puszka była tak oldskulowa, że musiałem to kupić, szczególnie że cena (ok. 2,80 PLN) zachęcała do podjęcia tego ryzyka.
        Jest to piwo kierowane do litewskiej firmy Maxima (która jest właścicielem Stokrotki). Na puszce jest skład (woda, słód, chmiel)...
        2025-01-04, 01:50
      • SupeR_PiwosZ
        Kamionka, (Czarnków) Pilsner Premium
        SupeR_PiwosZ
        Piwo Pilsner Premium (Kamionka, Browar Czarnków)

Piwo jasne, pasteryzowane.

Ekstrakt: brak informacji.
        Alk.: 5,6% obj.

Aromat - mocno słodowy typowy dla słodu pilzneńskiego. Brak jakiegokolwiek od chmielu.
        Piana - drobnopęcherzykowa, redukcja średnio...
        2024-12-31, 21:45
      • dadek
        Austria,Wiedeń,Mariahilfer Str.156-158, Brauhof Wien Fünfhaus/Kaltenhauser Botschaft
        dadek
        Kolejny wiedeński browar odwiedziliśmy na zakończenie dnia 29.04.2024.
        Wielka, stylowa, 5-piętrowa kamienica o pięknie zdobionej białej elewacji, znajduje się w dzielnicy Füfhaus w odległości 600 m od dworca Wien Westbahnhof. Mieści się tu 4-gwiazdkowy hotel, a od 2019 roku także...
        2024-05-23, 01:04
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...