Parnu Olu, Puhvel

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Parnu Olu, Puhvel

Butelka 0,5 litra, alkohol 8 %, eks. brak, import prywatny, cena 8,5 ekk
    Kolor - złocisty, klarowny
    Piana - drobnobąblowa, średniowysoka, nietrwała, opadła po 4 minutach i znikła
    Zapach - słodowo-owocowo-słodki
    Nasycenie - w normie
    Smak - słodowy mocny, wyraźna goryczka, nuty słodkie zmieszane z alkoholem ( ale do przyjęcia, bez tak zwanego odrzutu )
    Piwo na zimowe wieczory, rozgrzewajace. Można polecić do konsumpcji innym. Ale bez rewelacji.
    W nazwie nad literka u powinno być " .
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Piwko wygląda tak:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• Prusak
      Sakiškių alus, Zi-Zu Lager
      Prusak
      Wahałem się, gdzie to wpisać, bo mamy do czynienia z kooperacją litewskiego browaru z polskim kontraktowym Dzikim Wschodem, ale jako że na puszce naklejono kwit, że to import, niech więc będzie, że import, choć chmiele z Polish Hops i nazwa wskazuje, jakie.
      Alk. 4, 7%. E, brak.
      ...
      2024-09-28, 21:25
    • Prusak
      Sulewski, Burgundowe
      Prusak
      E: 14% wag
      A: 5, 1 % obj.
      Piwo reklamowane jako oficjalne Chmielaków, ale będąc na tej imprezie jakoś nie miałem okazji spróbować.
      Barwa ładna, rubinowa, wpadająca w lekkie brązy.
      Piana po nalaniu obfita, dość szybko opadająca do obrączki i nieregularnie osadzająca...
      2023-01-03, 15:50
    • ART
      Cztery ściany, Port
      ART
      Bałtyk dotarł do Trzebnicy. I dobrze mu się tu uleżało.

Dobre, niemal aksamitne na podniebieniu. Czuć moc ale nie alkohol. Tato mówi że porządne i nada się na grudniowe dni porterowe.

Jest o tyle ciekawe, że żadne typowo porterowe klimaty nie dominują w nim. Ale...
      2022-11-25, 21:05
    • bastion
      Ukraina, Snigurivka, Brovarnia.
      bastion
      Nie wiem czy Wam zdarzyło Wam się próbować piwa z browarów które nazwał bym - Efemeryda.
      Przyjeżdża się gdzieś, próbuje się piwo, po czym po bardzo krótkim czasie browarek znika z powierzchni ziemi, nie zostawiając nawet śladu .
      Mnie zdarzyło się już to bodajże trzy razy,...
      2022-05-25, 22:16
    • bastion
      Ukraina, Odessa, Fontanska Doroha 11, Beer Mood.
      bastion
      Nieco się pomyliłem jeśli chodzi o godziny otwarcia lokalu i zjawiłem się prawie pól godziny przed czasem. Jednak nie stanowiło to problemu gdy zostałem zaproszony do środka przez panią manager. Generalnie to lokal nieco z wyższej półki, już przy wejściu pani oficjel zarządza rezerwacjami,...
      2021-05-04, 21:03
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...