Puszka 033l . Alkoholu 6,5 %, ekstraktu oraz składu nie podano.Ciemnobrązowa, wpadająca w karminowy odcień barwa. Gęsta piana, tworzy wysoki kożuch, powoli opada , ale cały czas się utrzymuje. Ładny aromat palonego słodu. W smaku dominuje palony słód i wytrawny posmak. Pije się z przyjemnością. Wysycenia w sam raz, delikatnie szczypie w język. Piwo warte polecenia. Ładny design.
A. Le Coq, Saaremaa Tume
Collapse
Related Topics
Collapse
-
DNIPA 18 ekstraktu, 8vol, tylko dwa chmiele. Plusy tego piwa (poza ceną w Lidl'u)-ładny winogronowy zapach na wejściu, poza tym jest passiflora, rozmaryn, wanilia, sok z pomarańczy, nuta dolna trochę jałowcowej żywicy i kosaćca, w sumie las, w tym przypadku, las deszczowy. W smaku niestety bardzo...
-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-01-18, 09:30 -
-
Nabyłem nie zauważając dopisku pod nazwą stylu black ipa.
dopiskiem bylo
with palo santo
być może uznałem że to miała być osoba pozująca za tego miłego mikołajaja na etce.
5,8 alc 14 blg
Aromat słodkiego...-
2024-12-26, 22:33 -
-
Session neipa
4,9 abv, 12 ekstr.
citra mosaic simcoe.
Miejsce warzenia jest tajne.
Mętne. Jasniutenkie.
Ładny intensywny cytrusowy aromat.
Gaz dobry.
Czyste w smaku, fajne cytrusy, dobra goryczka. Lekkie i orzeźwiające. Godne powtórki....-
2024-12-08, 18:12 -
-
Browar z bawarskiej Górnej Frankonii spod Bambergu, który w tym roku obchodzi swoją 150 rocznicę.
W związku z tym uwarzono tego Festbiera o zaw. ekstr. 13,8% i alk. 5,8%
Chmiel to Spalter Select
https://www.brauerei-kundmueller.de/...herer-festbier...-
Channel: Niemcy
2024-12-07, 00:04 -
-
Mam problem z wpisaniem tytułu, bo browar najwyraźniej chciałby zapomnieć o nazwie Nepomucen, ale firma tak jest zarejestrowana...
Quadrupel w półlitrowej puszce, hm...
24,5% ekstr.
10,5% alk.
Po otwarciu puchy poczułem galaretkę malinową z odrobiną...-
2024-11-29, 00:44 -
- Loading...
- Koniec listy.