Karme, Karksi Hele

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Lubiepiwo90
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2010.11
    • 113

Karme, Karksi Hele

AS Karme, Karksi Viljandimaa, Estonia.
    5% alk.
    Na etykiecie - tradycyjne piwo estońskie. Jeżeli rzeczywiście to szczerze ubolewam nad losem estońskich piwoszy: zapach brudna szmata, piany zero, smak - nie ma tu mowy o smaku, raczej o absmaku. To piwo jest gorsze o dwie klasy od najgorszego mózgojeba z Jabłonowa. Tym czymś można truć szczury i czyścić kolanka hydrauliczne
    "nie traćcie ani sekundy, zmarnowany jest czas, którego nie spędzacie w gospodzie", Ladislav Klima "Tragikomedia ludzka"

Related Topics

Collapse

• e-prezes
    Brofaktura, Foreign Extra Stout
    e-prezes
    6% alk., butelka 0,5 w dość śmiesznej cenie w Topazie.

Ciężko się do tego piwa przyczepić, bo ma wszystko co lubię w ciemnych piwach - niższy alkohol niż w porterze, wytrawność ciemnych słodów, bez wyraźnej kwasowości i popiołowego absmaku, treściwość, która "foreigna"...
    2023-02-22, 20:02
  • Lubiepiwo90
    Karme, Karksi Tume
    Lubiepiwo90
    Alk. 5%.
    Niestety piwo poszło do zlewu podobnie jak jasne. Nie wiem czy jest to ichniejsze Jabłonowo czy piwo się kompletnie zepsuło podczas podróży?
    W każdym razie paskudne.
    2011-01-20, 20:29
  • e-prezes
    Jagiełło, Double IPA
    e-prezes
    Jagiełło już od kilku lat korzysta z chmieli od Piłata, ale wczesniejsze wypusty były raczej podrasowanymi średniakami naśladującymi kraftowe piwa. Niby da się wypić bez absmaku, ale szału nie robią. Ilością goryczki na pewno się wyróżniają. Ucieszył mnie zatem ten zakup... i nieco...
    2022-05-12, 20:00
  • Hrustgurd
    2010.02.27-28 - Rosja, Sankt-Petersburg - III PrimaPorterFest
    Hrustgurd
    Wreszcie to zdarzylo sie!
    Slepa degustacja w 3 oddzialach: Specijalne (kawowe, wisniowe itp), Klasyczne (angielskego i amerykanskiego (Brown Porter i Robust Porter) typow) i Baltyckie.
    W komisijach po 10 czlowiek, 1/3 prosci ludzie. W Baltyckich byli 2 kobiety z bylego browaru "Stepan...
    2010-03-01, 22:40
  • sibarh
    Pärnu Ōlu, Hele 4,5%
    sibarh
    Butelka 0,5 litra, alkohol 4,5 % , eks. brak, w tytule podałem 4,5% gdyż mam jeszcze inne, które nazywa sie tak samo,ale ma inną zawartość alkoholu
    Import prywatny,cena 0.39 łata, piwo z miasta Pärnu
    Kolor - złocisty, klarowny
    Piana - drobnobąblowa, nie wysoka, nie trwała,...
    2005-10-06, 07:50
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...