Saku, Karl Friedrich

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12761

Saku, Karl Friedrich

Alk 5,0%. Ekstr.?

Aromat - średniowyraźny, z nieco wyłaniającym się chmielem
    Barwa - jasne złoto
    Piana - raczej niewysoka, dość krótka, znika niewiele pozostawiając.
    Wysycenie - wysokie, trochę piecze w gardle
    Smak - dość wyraźne przyjemne kwaskowo-ziołowe nuty chmielowe, pozostawiające na finiszu przyjemną goryczkę, plus bardzo delikatne słodkawe tony słodowe wyczuwalne w tle.
    Treściwość - niewysoka, lekkie piwo, ale nie płytkie.

Poprawny koncerniak z całkiem oryginalną, przyjemną goryczką.

Nazwa ku czci niemieckiego założyciela browaru Saku Karla Friedricha Rehbindera.
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Niemcy, Erlangen, Verzigmannstraße 4, Steinbach Bräu
      dadek
      Wystawcy i goście zjeżdżający na Brau Beviale tłumnie zapełnili browary w Nürnberg, więc my wybraliśmy się do Erlangen. To satelickie miasto na północ od Nürnberg jest osiągalne po 15 minutach jazdy pociągiem, a od stacji kolejowej do browaru trzeba odbyć kilometrowy spacer przez tutejszą...
      2023-12-08, 01:06
    • dadek
      Belgia, Neerijse, Beekstraat 20, Brouwerij De Kroon
      dadek
      Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
      2024-10-23, 00:37
    • darekd
      Karl Strauss, Wreck Alley Imperial Stout
      darekd
      Browar rzemieślniczy z San Diego w Kalifornii, który w tym stanie ma jeszcze sieć browarów restauracyjnych. Działa od 1989 r.

Nazwa browaru to hołd złożony Karlowi Straussowi niemieckiemu piwowarowi pochodzenia żydowskiego, który dostał się do Stanów w 1939 r. i zrobił karierę...
      2024-08-22, 22:23
    • darekd
      Podgórz, Onkel Bockdan
      darekd
      Tym piwem rozpoczynam nowy sezon dubeltowych koźlaków

A jest to Rauchdoppelbock czyli wędzony dubeltowiec o zaw. 7,5% alk.
      Bez pasteryzacji i filtracji.

Aromat - dominują tony wędzenia, pod tym inne słodowe niuanse, przede wszystkim karmelowe
      Piana - niewysoka,...
      2023-11-25, 00:33
    • dadek
      Holandia, Utrecht, Europalaan 2 C, Brouwerij De Kromme Haring
      dadek
      W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
      Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
      2023-09-07, 00:42
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...