Sinebrychoff, Koff III

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Sinebrychoff, Koff III

pite z beczki, zaw. alk 4.5%, jasne, barwa słomkowa, za duzo gazu, piana marna, znikła zaraz po nalaniu, zapach niewyczuwalny, w smaku jeszcze gorsze, szczerze mówiąc dla mnie bez smaku, kolejna typowa masówka, goryczka, słabiutka i nic więcej tylko bąbelki ulatujące nosem, żadnych pozytywów na temat tego piwa niestety napisac nie mogę
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

Piłem butelkowe.Piana była niezbyt duża ale dość gęsta.W smaku bardzo łagodne,ze śladową goryczką,lekko kwaskowe,nieco jakby "perfumowane".Po dłuższym czasie pojawia się niezbyt przyjemny,sztuczny posmaczek.Generalnie raczej cienkusz dobry może na upalną plażę a nie na mrożną północ.Oto do czego prowadzi drastyczne prawo antyalkoholowe.

Comment

Related Topics

Collapse

• Warzywo
      Drastyczne podwyżki cen piwa po zamknięciu
      Warzywo
      Nie wiem jak jest w innych miastach ale w Warszawie można zaobserwować drastyczne podwyżki cen piw (nie wszędzie ale jednak granica poszła mocno w górę). O ile wcześniej w miejscach takich jak Pod Kopytem czy Czeska Piviarnia piwa kosztowały około 7 złotych , dzisiaj poszły do 10 zł, W...
      2021-05-23, 21:15
    • dadek
      Czechy, Hlízov 230, Pivovar Holanďan
      dadek
      Przybyłem do Hlízova w piękną, upalną sobotę 12.08.2023. Dojazd zapewniają pociągi osobowe jeżdżące na odcinku Kolín - Kutná Hora, z przystanku kolejowego do browaru jest 200 m.
      Browarek oficjalnie polał swe pierwsze piwa w październiku 2022. Powstał on na terenie dawnego majątku...
      2023-11-03, 00:29
    • becik
      Sinebrychoff, Koff Velvet
      becik
      Piwko z grupy Sinebrychoff z browaru w miejscowości Kerava.
      Velvet, alk. 4.7%, zaw. ekstraktu nie podano, butelka 0.5l. Oczywiście ciemniaczek ale po otwarciu i nalaniu w szkło okazało się prawie czarnym, nieprzezroczystym ciemniaczkiem, Piana piękna, ciemnobeżowa, drobna, mocna, długo...
      2004-06-16, 09:24
    • pebejot
      Węgry, Kaposvár, Noszlopy Gáspár u. 6, Hansdonner Sörház
      pebejot
      W 2020 roku w uroczym miasteczku Kaposvár, stolicy Somogy otworzył się browar, który można zakwalifikować jako restauracyjny.
      Otwarcie browaru w trudnych czasach covidu od początku stawiało pod znakiem zapytania jego dalsze istnienie, co od razu przełożyło się na drastyczne zredukowanie...
      2022-09-14, 14:13
    • Hrustgurd
      Sinebrychoff, Koff IV B (Export Strong Beer)
      Hrustgurd
      Inne piwo w puszkie. Alk. 7,5 na 16,1% ekstr.
      Kolor: ciemne zloty.
      Zapach: slodowy, nieco ziemny.
      Piana: duzy babelki, szybko opadajacy. Piana zostala sie na scianach kufla.
      Gaz: Duzy.
      Smak: jak i Export Beer tego zas browaru, nie ma nic dziwnego. Pusty, slodowy. Czuje...
      2009-12-17, 22:36
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...