pite z beczki, zaw. alk 4.5%, jasne, barwa słomkowa, za duzo gazu, piana marna, znikła zaraz po nalaniu, zapach niewyczuwalny, w smaku jeszcze gorsze, szczerze mówiąc dla mnie bez smaku, kolejna typowa masówka, goryczka, słabiutka i nic więcej tylko bąbelki ulatujące nosem, żadnych pozytywów na temat tego piwa niestety napisac nie mogę
Sinebrychoff, Koff III
Collapse
X
-
Sinebrychoff, Koff III
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plTagi: brak -
Piłem butelkowe.Piana była niezbyt duża ale dość gęsta.W smaku bardzo łagodne,ze śladową goryczką,lekko kwaskowe,nieco jakby "perfumowane".Po dłuższym czasie pojawia się niezbyt przyjemny,sztuczny posmaczek.Generalnie raczej cienkusz dobry może na upalną plażę a nie na mrożną północ.Oto do czego prowadzi drastyczne prawo antyalkoholowe.
Related Topics
Collapse
-
Nie wiem jak jest w innych miastach ale w Warszawie można zaobserwować drastyczne podwyżki cen piw (nie wszędzie ale jednak granica poszła mocno w górę). O ile wcześniej w miejscach takich jak Pod Kopytem czy Czeska Piviarnia piwa kosztowały około 7 złotych , dzisiaj poszły do 10 zł, W...
-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
Przybyłem do Hlízova w piękną, upalną sobotę 12.08.2023. Dojazd zapewniają pociągi osobowe jeżdżące na odcinku Kolín - Kutná Hora, z przystanku kolejowego do browaru jest 200 m.
Browarek oficjalnie polał swe pierwsze piwa w październiku 2022. Powstał on na terenie dawnego majątku...-
Channel: Czechy
-
-
Piwko z grupy Sinebrychoff z browaru w miejscowości Kerava.
Velvet, alk. 4.7%, zaw. ekstraktu nie podano, butelka 0.5l. Oczywiście ciemniaczek ale po otwarciu i nalaniu w szkło okazało się prawie czarnym, nieprzezroczystym ciemniaczkiem, Piana piękna, ciemnobeżowa, drobna, mocna, długo...-
Channel: Finlandia
-
-
W 2020 roku w uroczym miasteczku Kaposvár, stolicy Somogy otworzył się browar, który można zakwalifikować jako restauracyjny.
Otwarcie browaru w trudnych czasach covidu od początku stawiało pod znakiem zapytania jego dalsze istnienie, co od razu przełożyło się na drastyczne zredukowanie...-
Channel: Węgry
2022-09-14, 14:13 -
-
Inne piwo w puszkie. Alk. 7,5 na 16,1% ekstr.
Kolor: ciemne zloty.
Zapach: slodowy, nieco ziemny.
Piana: duzy babelki, szybko opadajacy. Piana zostala sie na scianach kufla.
Gaz: Duzy.
Smak: jak i Export Beer tego zas browaru, nie ma nic dziwnego. Pusty, slodowy. Czuje...-
Channel: Finlandia
2009-12-17, 22:36 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment