Brasserie Bourganel
Bourganel au Miel de Châtaignier
but. 33cl, zaw. alk. 5% obj.
najlepiej spożyć przed: lipiec 2013
temp. serwowania: 8-10 st. C
barwa - złocista, ale nie do końca klarowna - lekko mętnawa;
piana - początkowo ładna jak na foto poniżej, z biegiem minut opada do cienkiej warstwy i tak pozostaje do końca degustacji;
aromat - dominują nuty miodowe, nie są one jednak nachalne, lecz przyjemne - nie wydają się być sztucznymi; ponadto można doszukać się bukietu słodowo-chlebowego;
smak - pierwsze zetknięcie ze słodowością, która musi po chwili ustąpić dość ostremu, miodowemu uderzeniu przechodzącemu w gryzącą mieszankę miodowo-goryczkową;
wysycenie - średniowysokie.
Podsumowanie - szybko o tym piwie zapomnę, niczym szczególnym na + lub na - się nie wyróżniło. Ot, tak - zaliczone, powtórki nie będzie.
Bourganel au Miel de Châtaignier
but. 33cl, zaw. alk. 5% obj.
najlepiej spożyć przed: lipiec 2013
temp. serwowania: 8-10 st. C
barwa - złocista, ale nie do końca klarowna - lekko mętnawa;
piana - początkowo ładna jak na foto poniżej, z biegiem minut opada do cienkiej warstwy i tak pozostaje do końca degustacji;
aromat - dominują nuty miodowe, nie są one jednak nachalne, lecz przyjemne - nie wydają się być sztucznymi; ponadto można doszukać się bukietu słodowo-chlebowego;
smak - pierwsze zetknięcie ze słodowością, która musi po chwili ustąpić dość ostremu, miodowemu uderzeniu przechodzącemu w gryzącą mieszankę miodowo-goryczkową;
wysycenie - średniowysokie.
Podsumowanie - szybko o tym piwie zapomnę, niczym szczególnym na + lub na - się nie wyróżniło. Ot, tak - zaliczone, powtórki nie będzie.
Comment