Brasserie Lancelot, Le Roc-Saint-André
Cervoise Lancelot
but. 330 ml, zaw. alk. 6% obj.,
najlepiej serwować w temp. 8-12 st. C,
najlepiej spożyć przed: 02.03.2014
piana - biała, średnie pęcherzyki, szybko opada, pozostawiając cienki pierścień;
barwa - ciemnozłota, wpadająca w miedzianą, nieklarowna, zwiera niezliczone ilości drobniutkiej zawiesiny drożdżowej;
aromat - ziołowo-korzenny z nutą miodowości;
smak - dobrze zbalansowany, słodowość z odrobiną cech orzechowych, cytrusowych i miodowych przeradza się w wyraźne ziołowo-korzenne akcenty, by zakończyć słodkawo-owocowo;
wysycenie - średnio-wysokie
Generalnie - piwo mi smakowało, bardzo przyjemny napitek
Cervoise Lancelot
but. 330 ml, zaw. alk. 6% obj.,
najlepiej serwować w temp. 8-12 st. C,
najlepiej spożyć przed: 02.03.2014
piana - biała, średnie pęcherzyki, szybko opada, pozostawiając cienki pierścień;
barwa - ciemnozłota, wpadająca w miedzianą, nieklarowna, zwiera niezliczone ilości drobniutkiej zawiesiny drożdżowej;
aromat - ziołowo-korzenny z nutą miodowości;
smak - dobrze zbalansowany, słodowość z odrobiną cech orzechowych, cytrusowych i miodowych przeradza się w wyraźne ziołowo-korzenne akcenty, by zakończyć słodkawo-owocowo;
wysycenie - średnio-wysokie
Generalnie - piwo mi smakowało, bardzo przyjemny napitek
Comment