Urokliwy browar restauracyjny, blisko granicy z Belgią, założony w 2009 roku.
Więcej na:
Butla 0,65 l., Alk. 7%, ekstr.?
Niefiltrowany Triple, refermentowany w butli z przyprawami
Aromat - owoce, skórka pomarańczy, ciut kolendry
Piana - wysoka, gęsta, lekko kremowa biel, umiarkowanie trwała
Wysycenie - wysokie, dobrze musuje, nie przesadzone
Smak - owoce cytrusowe z rześkim kwaskiem, słodowość z minimalnym karmelem, bardzo niewielką słdoyczą, z przypraw bardzo wyraźna kolendra, na stronie wspominają też o lawendzie, wymlaskałem ją trochę siłą sugestii, ale coś takiego ciut zostaje w posmaku. Kolendry zdecydowanie więcej, przypomina to wita, bo oprócz tego piwo jest rześkie i świetnie pijalne i kompletnie nie wyczuwa się alkoholu. Aczkolwiek rozgrzewa troszkę. Na koniec trochę przyjemnej goryczki.
Treściwość - umiarkowana
Bardzo sympatyczne piwo z francuskiego mikrusa. Na dodatek dostępne już w Polsce - Drink-Hala, Wrocław
Więcej na:
Butla 0,65 l., Alk. 7%, ekstr.?
Niefiltrowany Triple, refermentowany w butli z przyprawami
Aromat - owoce, skórka pomarańczy, ciut kolendry
Piana - wysoka, gęsta, lekko kremowa biel, umiarkowanie trwała
Wysycenie - wysokie, dobrze musuje, nie przesadzone
Smak - owoce cytrusowe z rześkim kwaskiem, słodowość z minimalnym karmelem, bardzo niewielką słdoyczą, z przypraw bardzo wyraźna kolendra, na stronie wspominają też o lawendzie, wymlaskałem ją trochę siłą sugestii, ale coś takiego ciut zostaje w posmaku. Kolendry zdecydowanie więcej, przypomina to wita, bo oprócz tego piwo jest rześkie i świetnie pijalne i kompletnie nie wyczuwa się alkoholu. Aczkolwiek rozgrzewa troszkę. Na koniec trochę przyjemnej goryczki.
Treściwość - umiarkowana
Bardzo sympatyczne piwo z francuskiego mikrusa. Na dodatek dostępne już w Polsce - Drink-Hala, Wrocław