Brasserie des Côteaux, Montgaillard
Oxit Brune
but. 330ml, zaw. alk. 6% obj.,
najlepiej spożyć do: maj 2014
piana - średniopęcherzykowa, cienka warstwa zminimalizowana do pierścienia, w końcowej fazie zupełnie nieobecne jej ślady;
barwa - ciemnobrązowa;
aromat - intensywny winny, ponadto doszukać się można wrażeń związanych z palonym słodem, czekoladą, wiśniami;
smak - początkowo lekko cierpki, kwaskowy, następnie dochodzą nuty czekoladowe, karmelowe i kawowe, by zafiniszować przy udziale wanilii i popiołu...;
wysycenie - średnioniskie.
Reasumując - połączenie nut winnych/owocowych z podstawowymi cechami stoutowymi. Jak dla mnie - hybryda ta nie przypadła mi wybitnie do gustu. Owo piwo - traktuję jako ciekawostkę.
Oxit Brune
but. 330ml, zaw. alk. 6% obj.,
najlepiej spożyć do: maj 2014
piana - średniopęcherzykowa, cienka warstwa zminimalizowana do pierścienia, w końcowej fazie zupełnie nieobecne jej ślady;
barwa - ciemnobrązowa;
aromat - intensywny winny, ponadto doszukać się można wrażeń związanych z palonym słodem, czekoladą, wiśniami;
smak - początkowo lekko cierpki, kwaskowy, następnie dochodzą nuty czekoladowe, karmelowe i kawowe, by zafiniszować przy udziale wanilii i popiołu...;
wysycenie - średnioniskie.
Reasumując - połączenie nut winnych/owocowych z podstawowymi cechami stoutowymi. Jak dla mnie - hybryda ta nie przypadła mi wybitnie do gustu. Owo piwo - traktuję jako ciekawostkę.
Comment