Garrigues, La Belle en Goguette

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Butelka 0,33, alkohol 5,7 %, Blond Pale Ale
    Kolor - miodowo-miedziany, mętny
    Piana - drobna, wysoka i trwała
    Zapach - wyraźny chmiel, żywica, grapefruit
    Gaz - ok
    Smak - wyraźne nuty chmielowo-żywiczne, wyraźna słodycz, mocna pestkowa goryczka
    Pełne w smaku. Smaczne.

W moim "zbiorze" piw zagr. nr. 5330 - moje 2615 nowe piwo opisane na forum - moje francuskie piwo nr. 162
    Attached Files
    Last edited by sibarh; 2013-12-31, 18:00.
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • Kolesław
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 1130

Butelka 0,33, alkohol 5,7 %
    Naturalne, niefiltrowane, niepasteryzowane, refermentujące w butelce. W składzie słód jęczmienny, słód pszeniczny i cukier z upraw ekologicznych.
    Zapach. Krótki, delikatny powiew słodkich cytrusów stabilizuje się dość nijako.
    Piana wysoka, zwarta, trzyma się całkiem długo i tworzy ładny grzybek, który z czasem przechodzi w tłustą wyspę. A na szkle widowiskowa koronka. Gaz niski.
    Kolor bladożółty, zamglony, nieprzejrzysty, ale bez planktonu.
    Smak. Ciut cytrusów, trochę chmielu, sporo kwasku, ziemistości i piwniczności. W posmaku chmiel goryczkowy.
    Z ale ma przede wszystkim cytrusy. Tych jest jak na rasowego ale’a jednak za mało. Chmiel też jakiś mało anglo-saski. Ogólnie – bez uniesień, ale i bez obsuwy. Piana na duży plus.
    Last edited by sibarh; 2013-11-27, 16:58.

Comment

Przetwarzanie...
    X