Pietra, Pietra Strong

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Pietra, Pietra Strong

Butelka 0,33 litra, alkohol 7 %, eks. 16
    Kolor - herbaciany, klarowny
    Piana - drobniutka, wysoka i trwała
    Zapach - lekki dymiony ( a może to kasztany)
    Gaz - ok
    Smak - średnie nuty dymione +kasztan , lekko owocowe, lekki chmiel, lekka słodycz i goryczka
    Poprawne

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 5347 - moje 2628 nowe piwo opisane na forum - moje francuskie piwo nr. 188
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2014-01-03, 22:43.
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Related Topics

Collapse

• Petitpierre
    Amber Po Godzinach, Dymiony Porter Bałtycki
    Petitpierre
    7zł w Carrefour, ale schowany. 8vol, słody wędzony bukiem i olchą. Na pierwszy niuch suszone owoce, żurawina, jabłko, śliwka. Wędzonka jest ledwo zaznaczona w smaku, za to dominantą jest dym jak w whisky z Islay. W smaku porter goryczkowy, dymny i taniczny. Bardzo przyzwoite piwo.
    2025-02-01, 09:59
  • kaczka116
    Waszczukowe, Dżony Dymiony
    kaczka116
    Piwo gotowe do oceny
    2019-03-11, 17:59
  • dadek
    Czechy, Benešov, Táborská 306, Pivovar Ferdinand
    dadek
    Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
    2023-11-17, 00:48
  • dadek
    Chorwacja, Split, Dinka Šimunovića 14a, Pivovara Tap B
    dadek
    Większość turystów odwiedzających Split nie wysuwa nosa poza piękne historyczne stare miasto. A przecież to prawie 200 tysięczne miasto, miejscowi tu normalnie żyją i od niezbyt dawna mają możliwość napić się piwa. Oczywiście chodzi o minibrowary bo wszeobecne w marketach koncernówki...
    2021-09-18, 01:49
  • darekd
    Reichenbrand, [Ritterguts Gose] Lichtenhainer Ritterguts Weisse
    darekd
    Ekipa kontraktowego Ritterguts Gose wyszła w warzeniu poza Gose i w saksońskim browarze Reichenbrand odtworzyli recepturę z Turyngii.
    Lichtenhainer to stary górnofermentacyjny styl, który podobnie jak Grodzisz jest nieco wędzone i podobnie jak Berliner Weisse do brzeczki dodano bakterie...
    2022-10-17, 21:01
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...