Thiriez, Fièvre de Cacao

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12674

    Thiriez, Fièvre de Cacao

    Brune z dodatkiem kakaa uwarzono we francuskim mikrusie przy współpracy z cukiernią z Dunkierki. Taka kolaboracja

    Alk. 6,5 %

    Aromat - złożony, czuć palone słody, kakao, z tyłu ciut czerwonych, dojrzałych owoców
    Piana - początkowo dość wysoka, duże bąble, szybko opada do drobnego, gęstego, kremowego kożuszka
    Barwa - bardzo ciemny brąz, wpada w czerń
    Wysycenie - łagodne
    Smak - połączenie kakaa i dojrzałych owoców malin, wiśni. Trochę posmaków palonych słodów i czekolady z taką właśnie goryczką.
    Treściwość - dość łagodna, niewysoka

    Początkowo to kakao chyba dawało pewne poczucie ziemistości, szybko jednak ustępowało w/w posmakom. Ciekawostka przypominająca piwa domowe. Właściciel browaru zresztą tak rozpoczął swoją działalność.
    Kupione we wrocławskiej Drink-Hali.
    Attached Files
Przetwarzanie...
X