Brune z dodatkiem kakaa uwarzono we francuskim mikrusie przy współpracy z cukiernią z Dunkierki. Taka kolaboracja
Alk. 6,5 %
Aromat - złożony, czuć palone słody, kakao, z tyłu ciut czerwonych, dojrzałych owoców
Piana - początkowo dość wysoka, duże bąble, szybko opada do drobnego, gęstego, kremowego kożuszka
Barwa - bardzo ciemny brąz, wpada w czerń
Wysycenie - łagodne
Smak - połączenie kakaa i dojrzałych owoców malin, wiśni. Trochę posmaków palonych słodów i czekolady z taką właśnie goryczką.
Treściwość - dość łagodna, niewysoka
Początkowo to kakao chyba dawało pewne poczucie ziemistości, szybko jednak ustępowało w/w posmakom. Ciekawostka przypominająca piwa domowe. Właściciel browaru zresztą tak rozpoczął swoją działalność.
Kupione we wrocławskiej Drink-Hali.
Alk. 6,5 %
Aromat - złożony, czuć palone słody, kakao, z tyłu ciut czerwonych, dojrzałych owoców
Piana - początkowo dość wysoka, duże bąble, szybko opada do drobnego, gęstego, kremowego kożuszka
Barwa - bardzo ciemny brąz, wpada w czerń
Wysycenie - łagodne
Smak - połączenie kakaa i dojrzałych owoców malin, wiśni. Trochę posmaków palonych słodów i czekolady z taką właśnie goryczką.
Treściwość - dość łagodna, niewysoka
Początkowo to kakao chyba dawało pewne poczucie ziemistości, szybko jednak ustępowało w/w posmakom. Ciekawostka przypominająca piwa domowe. Właściciel browaru zresztą tak rozpoczął swoją działalność.
Kupione we wrocławskiej Drink-Hali.