Sarlat, Sarlat

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

    Sarlat, Sarlat

    Maleńki browar z francuskiej miejscowości Sarlat la Canéda, o którym kompletnie nic nie wiadomo. Mają stronę ale informacji tam nie wiele.
    Jedno co wiadomo to to, że warzą starymi metodami, zacieranie w drewnianej beczce, gotowanie w kociołku opalanym drewnem, fermentacja w drewnianej beczce.

    piana: obfita, drobna, opadła do cienkiej warstwy,
    kolor: żółty, mętne,
    zapach: nikły, trochę jakby było czuć wpływ beczki w postaci wanilii, ale bardzo lekko,
    smak: goryczka nikła, praktycznie zerowa, czuć wpływ beczki w postaci wanilii, z czasem czuć cierpkość na języku, niby pije się przyjemnie ale nic się nie dzieje w tym piwie,
    wysycenie: troszku za wysokie.

    Butelka 0,7l, alk. 5%. refermentowane.

    Ot taka ciekawostka dla tych, którzy by chcieli spróbować jak piwo smakowało w dawnych czasach.

    Strona: http://bieredesarlat.com/images-2/
    Są tylko zdjęcia i króciutkie wideo.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

    (1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)
Przetwarzanie...
X