Karlsbräu (Karlsberg), Kingsbräu/Kings Bräu Bière Forte

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • nietzschee
    Porucznik Browarny Tester
    • 2016.07
    • 319

Karlsbräu (Karlsberg), Kingsbräu/Kings Bräu Bière Forte

Typografia na froncie sugeruje pisownie rozdzielną, ale już na bokach puszki pisane jest razem. Warzone w Saverne dla Intermarché

Wygląd: kolor ciemny bursztyn, piana niewielka, ale ładna, drobna, jakiś delikatny lacing zostawia.
    Zapach: słodowy, herbatnikowy, chlebowy, stęchlizna, ale taka ładna, francuska, piwniczna.
    Smak: Jestem zaskoczony o tyle, że spodziewałem się totalnie odfermentowanego alkoholowego pustaka a’la nasze strong lagery, a tu nic z tych rzeczy, piwo jest bardzo pełne, słodkawe, słodowe, herbatnikowe, takie maślane herbatniki z fajnym sznytem melanoidynowym, który kojarzy się z przypieczoną drożdżówką, wyraźna owocowość i pieprzność, ta pieprzność jest znakiem rozpoznawczym tych lagerów warzonych w Saverne (w tych lżejszych dochodzi jeszcze fajna piwnica, taka pleśniowa). Delikatna goryczka alkoholowa, ale samego alkoholu zbytnio w piwie nie czuję. Szału nie ma żadnego, ale uczciwy mocny lager, dobrze się pije, jest trochę mdłe, na szczęście piję bardzo mocno schłodzone.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• Javox
    Karlsbrau (Karlsberg), Brauperle Extra Forte
    Javox
    Z jednej strony puszki pisze Extra Forte a na drugiej Super Strong

Piwo wytwarzane we Francji dla dyskontów niemieckich.
    Odbiorcą jest Hofbräuhaus Homburg.
    Później to trafia do różnych sieci handlowych u nas do ALDI.

Ekstrakt 24% z tego 10,5% alkoholu....
    2015-07-14, 15:21
  • dadek
    Holandia, Utrecht, Europalaan 2 C, Brouwerij De Kromme Haring
    dadek
    W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
    Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
    2023-09-07, 00:42
  • kamil3ds
    Karlsbrau (Karlsberg), Saverne Speciale Prestige Pur Malt
    kamil3ds
    kolejne piwo z niskiej półki paryskich supermarketów, jednak piwa takie cieszą się dużą popularnością
    Browar Karlsbrau z miejscowości Saverne, nazwa piwa znaleziona w internecie gdyż na puszce jest tylko Prestige Pur Malt
    Alkohol 7%
    Zapach- słodkawy, alkohol nie wyczuwalny...
    2012-09-30, 12:56
  • MarcinKa
    Goudale, Abbaye de Vauclair Blond
    MarcinKa
    Piwo jest kontynuacją Gayant, Abbaye de Vauclair Blonde . W 2017r przeniesiono browar z Douai do Arques i zmieniono jego nazwę z Les Brasseurs de Gayant na Brasserie Goudale (za Wikipedia).

Piwo zakupione w Lidlu w Nowym Targu. Butelka 0,75l. Moc 6,5%, ekstrakt? Kolor ciemny złoty. Piwo...
    2020-09-16, 22:57
  • darekd
    Karlsbräu (Karlsberg), Kings Bräu Bière Blanche
    darekd
    Witek znaleziony w Muszkieterach, gdzie zazwyczaj jest w sześciopaku, ale go rozerwali i sprzedawali za 2 złote. Nie wiem kto to warzy. W składzie kolendra, skórka pomarańczowa i ekstrakt z jabłek. W smaku kolendry trochę jest, jak i owocowego lekkiego kwasku, jakby od papierówek, stosunkowo...
    2015-09-21, 16:04
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...