Saint Germain, Page 24 Smoke on the Oyster

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12674

    Saint Germain, Page 24 Smoke on the Oyster

    Barley Wine uwarzony z wędzonymi ostrygami oraz algami w kooperacji z dość anonimowym, chyba kontraktowym Les Brasseurs Masqués.

    Seria limitowana, uwarzona w 2018 r. - tylko 3 tysiące butelek 0,3 l.
    Tych ostryg całkiem sporo. Do warzenia dali je całe do pończoch:

    Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.


    ekstr. nie podany. Wg. netu 24 lub 25% ekstr.
    11% alk.

    Aromat - wędzony, łagodne i lekko suszone owoce, potem bardzo delikatny chmiel
    Piana - zdecydowanie wysoka, tworzą się pojedyncze większe bąble, niespiesznie opada do trwalszego kożuszka, nieco zostaje na szkle
    Barwa - brązowo-miedziana, zmętniona
    Wysycenie - wysokie, mocno musuje
    Smak - przyjemnie złożony. Są wyraźne tony wędzone, z odrobiną soli, suszone owoce. Pojawia się łagodna nuta rozgrzewającego destylatu dojrzewającego w beczce (choć nie wiem, czy to piwo było w jakiś leżakowane). Słodowa baza wyraźna, ale nie specjalnie ciężka, bez syropowo-karmelowego balastu częstego w tego typu gatunku. Finisz rozgrzewający, umiarkowanie długi z bardzo delikatną goryczką.
    Treściwość - jak na styl średnia, ale generalnie fest

    Złożone, z charakterem, ale też zachowujące bardzo dobrą pijalność, co jak na BW i jego woltaż czyni z tego piwa produkt naprawdę z wyższej półki. Bardzo mi smakowało.
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12674

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi

    Seria limitowana, uwarzona w 2018 r. - tylko 3 tysiące butelek 0,3 l.
    To jedna z nich, szkoda że miałem tylko jedną...
    Attached Files

    Comment

    Przetwarzanie...
    X