brasseriedes3clochers.fr
Rzemieślniczy browar, który uruchomiono bodaj w zeszłym roku w regionie Pas-de-Calais na północy Francji.
Póki co warzą jeszcze tylko blonda:
8% alk.
Aromat - korzenność, drożdże, owoce (początkowo pomarańcza, potem wyraźniej słodko z morelami)
Piana - spora, dość drobne pęcherze z pojedynczymi większymi bąblami, umiarkowanie trwała z koronką
Barwa - ciemne złoto wpadające w brudną pomarańczę, zmętnione
Wysycenie - żywe, musujące, choć w "drugiej połowie" trochę już go trochę brakuje
Smak - dużo słodyczy o profilu miodowo-owocowym (suszona morela), drożdże wraz z tonami korzennymi i korzenno-goryczkowym finiszem na umiarkowanym poziomie. Słodycz jednak dominuje, takie słodkie ciasto.
Treściwość - wysoka, ciężkie
Mało złożony tripel. Niewiele się tu dzieje, jest słodkawo ale tak jednowymiarowo. Całość jest w sumie poprawna, ale butelka 0,7 l. w pojedynkę męczy. Na finiszu staje się ulepkowate wraz ze spadkiem wysycenia. Moim zdaniem ich blonde jest znacznie bardziej udany. To piwo mnie nie urzekło.
Rzemieślniczy browar, który uruchomiono bodaj w zeszłym roku w regionie Pas-de-Calais na północy Francji.
Póki co warzą jeszcze tylko blonda:
8% alk.
Aromat - korzenność, drożdże, owoce (początkowo pomarańcza, potem wyraźniej słodko z morelami)
Piana - spora, dość drobne pęcherze z pojedynczymi większymi bąblami, umiarkowanie trwała z koronką
Barwa - ciemne złoto wpadające w brudną pomarańczę, zmętnione
Wysycenie - żywe, musujące, choć w "drugiej połowie" trochę już go trochę brakuje
Smak - dużo słodyczy o profilu miodowo-owocowym (suszona morela), drożdże wraz z tonami korzennymi i korzenno-goryczkowym finiszem na umiarkowanym poziomie. Słodycz jednak dominuje, takie słodkie ciasto.
Treściwość - wysoka, ciężkie
Mało złożony tripel. Niewiele się tu dzieje, jest słodkawo ale tak jednowymiarowo. Całość jest w sumie poprawna, ale butelka 0,7 l. w pojedynkę męczy. Na finiszu staje się ulepkowate wraz ze spadkiem wysycenia. Moim zdaniem ich blonde jest znacznie bardziej udany. To piwo mnie nie urzekło.
Comment