Saint Germain, Page 24 Barley W

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12761

Saint Germain, Page 24 Barley W

Spory kraftowiec z Pas-de-Calais pod Lens.

Bienvenue sur la page d'accueil de la brasserie saint-germain. Notre brasserie est située dans le Pas-De-Calais à quelques kilomètres d'Arras.

Barley wine, 10,9% alk.

Aromat - dżem truskawkowy, kandyzowane owoce, lekki rozpuszczalnik
    Piana - wysoka z większymi bąblami, umiarkowana trwałość, strzępy na długo, trochę zostaje na szkle
    Barwa - herbata z malinami, zamglona
    Wysycenie - umiarkowane choć stosunkowo wyraźniej musujące
    Smak - początkowo wydaje się bardzo słodkie, ale nie jest mdławym ulepkiem, a słodycz potem nie wydaje się aż tak wysoka (choć oczywiście jest znaczna). Powidła truskawkowe, susz owocowy, delikatny chmiel z prawie niewyczuwalną goryczką, rozgrzewająca nuta destylatowa. Alkohol wyczuwalny, nieco szorstki, ale nie drażni.
    Treściwość - ciężkie piwo

Nie jest to specjalnie złożone piwo, ale to właśnie BW. Słodka nuta owocowa przyjemna, deserowe do dłuższego sączenia.

Bardzo dobrze wspominam ich ostrygowego BW:

To już na mnie takiego wrażenia raczej nie mogło zrobić, ale wypiłem z przyjemnością. Dobre. Dla miłośników tego stylu.
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12761

Click image for larger version

Name:	P1120043.JPG
Views:	39
Size:	24,9 KB
ID:	2332301

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Mount Saint Bernard Abbey, Tynt Meadow
      darekd
      Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!

Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano
      ...
      2023-02-07, 23:16
    • ART
      Sady, Barley Wine
      ART
      Późnojesienna aura sprzyja degustacji mocarzy, barley wine dawno u mnie nie gościł, więc jestem ciekaw.

Parametry 12 abv, 24blg, butelka 0,33l. Niefiltrowany niepasteryzowany.
      skład zasypu podany - słód jęczmienny, pszeniczny, owsiany, chmiel i drożdże już bez imienia.
      2024-12-07, 17:56
    • darekd
      Mykułynećkyj, Barley Wine
      darekd
      Historyczny browar na Podolu, który od kilku lat eksportuje do Polski, choć w dość ograniczonym zakresie, ale są dostępne m.in. w sklepach z ukraińskimi towarami spożywczymi.
      W jednym takich sklepów kupiłem tam podchodząc trochę z dystansem, bo Barley Wine (23% ekstr., 8% alk) w cenie...
      2024-01-08, 00:20
    • etman
      Piwowar nr 51
      etman
      Właśnie dotarł do nas Piwowar nr 51.

Numer 51 magazynu "Piwowar" poświęcony jest głównie stylowi barley wine, prezentując jego charakterystykę, zasady degustacji, przepisy i aspekty prawne. Tematyka numeru obejmuje również piwowarstwo domowe, historię naczyń do piwa,...
      2024-12-10, 18:48
    • ART
      Alebrowar, Saint no more 2024
      ART
      Nabyłem nie zauważając dopisku pod nazwą stylu black ipa.

dopiskiem bylo

with palo santo

być może uznałem że to miała być osoba pozująca za tego miłego mikołajaja na etce.

5,8 alc 14 blg

Aromat słodkiego...
      2024-12-26, 22:33
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...