Bardzo smaczne piwko francuskie. Metne az do bolu, zawiera takze plywajace obiekty , ktrore swiadcza o tym , iz piwko nie bylo kilka razy czyszczone . Ma to swoj urok. Pianka niestety dosc szybko znika , i jest "malo-kremowa.". W smaku dosc oryginalny, bardzo interesujacy zapach. Polecam sprobowac. Mial ktos kiedys okazje ...?
Gayant, Amadeus Biere Blanche
Collapse
X
-
Mialem przyjemnosc sprobowania tego piwa, ale w moim zadnych plywajacych obiektow nie odnalazlem. Piwo faktycznie bardzo metne, bardzo delikatne z dosc wyraznym cytrynowym posmakiem (jest o tym cos na etykiecie ale nie znam francuskiego). Kupione w Warszawie w sklepie przy metrze Raclawicka za 10.40 (butelka 0.75). piwo zamykane korkiem, z dodatkowych wrazen estetycznych wspomne bardzo ladna bialo-blekitna etykiete. Piwo dosc lekkie i slabe (alc. 4.5%), swietnie gasi pragnienie.Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku
-
-
Pierwszy raz pite w Kadach o godzinie 0:00 pierwszego stycznia b.r. jako szampan.
Dziś zakupione jako prezent noworoczny. Faktycznie, mętne strasznie
Piana biała zwarta chwilkę dłuższą trzymająca się na powierzchni szklanicy. Zapach cytrusowy. Nagazowanie w normie. Smak - jak to w piwach białych - delikatny ale z wyraźnie cytrusowym posmakiem. To chyba najbardziej charakterny (czytaj wyrazisty) witbier jakiego mieliśmy okazję pić. I cóż, że z Francjibigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Napewno jest wyrazisty, skoro pamiętam jego smak mimo wypitych przed północą piw, porterówki, paprykówki i miodu pitnego Mi tez bardzo smakował
Comment
-
-
Pite ostatnio, bardzo fajne piwko,zakupione za 10 zł w Lubelskim Piwowarze.
Smak bardzo, orzeżwiający, przyjemnie cytrusowy.
Bardzo super mętne,barwa zbliżająca sie do białej.
Piana naprawdę porządna,drobna, dużo jej pozostało do końca.
Opakowanie tez ciekawe.
Ocena to 4,8
Comment
-
-
Br. Gayant, Amadeus
Piwo białe, pszeniczne w butelce 0,7 l z korkiem szampanowym ( chociaż nie było efektu strzału przy otwarciu).
Kolor piwa blado -miodowy, mętne, lekki smak drożdżowy z dodatkiem cytryny ( lub innych owoców cytrusowych - może limonki ? ), kwaskowe, dobra kompozycja smaków, dobrze nagazowane - orzeźwiające, piana biała - utrzymywała się ok. 3 min.
Ze smaków to jeszcze tylko słona cena - 10 zł - warto spróbować ( zakupione w Lublinie w specjalistycznym sklepie piwnym ).
Comment
-
-
Piwo kosztowało UWAGA 18 zł,za 0.75l i tylko to mnie w nim rozczarowało.
Kolor: biało żółte, ew. blado żółty
Zapach: jak dla mnie super fajny owocowy, lekko słodowy, najciekawsze w nim to że czuję zapach gruszek.
Smak: bardzo orzeźwiający, słodkawo-kwaskowaty z wyraźnymi nutami limonki, czy też cytryny, delikatnie pszeniczny smak zamienia się w goryczkowy smak mieszaniny chmielu i skórki cytryny (limonki)
Nasycenie CO2 odpowiednie
Ogólnie piwo bardzo dobre, szczególnie na letnie upalne dni, tylko cena mocno odstrasza, ale jeśli dostanę je gdzieś tańsze, to z pewnością będę korzystałPoszukuję
Comment
-
Comment