Fischer, Kriska

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MAW
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2002.10
    • 78

Fischer, Kriska

Piwo o smaku wódki - kolejny wynalazek z Brasserie Fischer z Francji.
    Pite w Strassbourgu z butelki 0,33l oraz z beczki.
    Składniki: woda, słód, chmiel, syrop glukozowy, cukier, aromaty (75% - aromat wódki, olejki eteryczne), chmiel, kwas askorbinowy.
    Alkohol: 5,9%
    Brak danych o ekstrakcie
    Barwa: pomarańczowo-żółta
    Oprócz wspomnianej butelki i beczki piwko to widziałem w butelce 0,65l i w puszce 0,5l.
    Butelka 0,33l przypomina kształtem tą z Desperadosa albo Adelscotta, ale zrobiona jest z matowego szkła, tak że sprawia wrażenie zmrożonej.
    Smak nie przypomina zbytnio piwa - na pierwszym planie czułem wyraźnie coś w rodzaju soku pomarańczowego z dodatkiem wódki i chmielowej goryczki. Piwo pite z beczki ładnie pieniło, a drobnoziarnista pianka utzymała się do samego końca. Wersji butelkowej nie przelewałem do szkła więc nie wiem czy piana jest taka sama.
    Ogólnie warte spróbowania - zupełnie nie przypomina pitego czasami u nas piwa z dolaną wódką. Nie polecam jednak komuś kto jest przyzwyczajony do tradycyjnych piw.
    Yesterday is History, Tomorrow is a Mystery and Today is a gift. That's why we call it - The Present ...

Related Topics

Collapse

• dadek
    Austria,Wiedeń,Mariahilfer Str.156-158, Brauhof Wien Fünfhaus/Kaltenhauser Botschaft
    dadek
    Kolejny wiedeński browar odwiedziliśmy na zakończenie dnia 29.04.2024.
    Wielka, stylowa, 5-piętrowa kamienica o pięknie zdobionej białej elewacji, znajduje się w dzielnicy Füfhaus w odległości 600 m od dworca Wien Westbahnhof. Mieści się tu 4-gwiazdkowy hotel, a od 2019 roku także...
    2024-05-23, 01:04
  • TommyCollins
    Beczka dębowa - spora szpara na dnie beczki
    TommyCollins
    Witam!
    Czy ktoś spotkał się z sytuacją, gdzie beczka zawierała dość sporą szparę na dnie jak na załączonych obrazkach? Szpara rozciąga się na całą średnicę, ale przy jednym końcu jest ona dość spora. Jestem świadomy, że można beczkę uszczelnić, gdy zawiera szpary między...
    2024-05-15, 15:56
  • Javox
    Błonie, [Inne Beczki] Mango Jerry
    Javox
    Pszenica z sokiem z mango.
    Ekstrakt 13.0*, alko 5.0%.

Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
    Lacing - nie za dużo.
    Gaz - średni.
    Barwa - zamglony, blady pomarańczowy.
    Aromat - cytrusy, multiwitamina, stary Bobofruit (taki z PRL-u).
    Smak...
    2023-10-18, 18:48
  • bastion
    Słowacja, Detva, Partizanska 82, Podpoliansky Pivovar Dobronay.
    bastion
    Miasteczko Detva leżące na środku Słowacji, nie zrobiło na mnie jakiegoś większego wrażenia. Ot takie sobie, którego zabudowa ciągnie się wzdłuż głównej drogi kilka kilometrów. Brak mi tam jakiegoś centralnego punktu jak rynek. Owszem kilka placów jest, ale jakoś nie są zbytnio eksponowane....
    2022-02-11, 21:53
  • e-prezes
    Kraków, Starowiślna 95, Tenczynek z beczki
    e-prezes
    Otwarty parę miesięcy temu jeden z punktów dystrybucji Tenczynka. Drugi w Podgórzu po drugiej stronie mostu. Piwa marki Tenczynek, Buh oraz Doctor Brew. Nie znam cen, bo przejazdem byłem.
    2021-11-01, 13:28
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...