Schutzenberger, Jubilator

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lzkamil
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 3611

Schutzenberger, Jubilator

La blonde speciale d'Alsace. Alk. 6.8%, ekstr. ???, 6-pak po 0.25 l.
    Następne piwko z tego browaru koło Strasbourga, stamtąd też przywiezione.
    Ciemnozłote, ze znakomitą wielką i trwałą pianą, dla mnie przesadnie nagazowane.
    Ciekawy aromat, chmielowo kwiatowy i troszkę owocowo-słodowy. W Alzacji często używają dobrego aromatycznego chmielu.
    Goryczkowo-słodowy, leciutko owocowy smak, z jeszcze bardziej goryczkowym posmakiem. Czuć trochę wyższy ekstrakt ale w sumie lekkie w smaku jak na mocnego lagera, zupełnie nie czuć spirytu.
    Mój ulubiony z większych browarów Strasbourga znowu mnie nie zawiódł, wolę go od sąsiedniego Fischera i Cronenbourga. Usytuowanego w ich pobliżu H... (raczej Ch...) nawet nie warto wymieniać
    Lepszy jabol pod okapem
    niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
  • lzkamil
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 3611

Mialem jeszcze jedna buteleczke. Tym razem nasycenie nie wydalo mi sie wcale za duze, a i smak jakis ciezszy, konkretniejszy, nawet jakby z nutka alkoholu. Moze po ciezkim dniu roboty mam inne odczuwanie? Mam ostatnio zajawke na ocenianie wszystkiego wiec dajemy.
    Kolor 4.5 piana 5 nasycenie 4 zapach 4 smak 4 opakowanie 3.5 (fajna mala flaszeczka ale naklejka malo oryginalna)
    Ocena [4.1]
    Lepszy jabol pod okapem
    niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

Related Topics

Collapse

• lzkamil
      Kronenbourg, 1664 Single Malt
      lzkamil
      Nastepne piwko ze Strasbourga. 6-pak po 0.25 l, alk. 6.1%. Kolor ciemnozłoty, prawie jasnobursztynowy, niezbyt trwała piana, umiarkowanie nagazowane. Zapach i smak bardziej słodowe niż chmielowe, trochę przypomina nasze przyzwoite jasne mocne. Nic szczególnego ale całkiem sympatyczne.
      2004-03-07, 02:56
    • Cooper
      Dundalk (Guinnes), Harp Lager 4 %
      Cooper
      Ulster Bass, Harp Lager (butelkowy)
      Zaliczone do browaru Bass Ulster w Belfaście gdyż najprawdopodobniej tam i tylko tam warzona jest wersja butelkowa tegoż lagera. Wersję w KEGach dostępną w Irlandii warzy browar w Dundalk. Wersja puszkowa produkowana jest przez któryś z browarów Guinnessa...
      2008-12-12, 16:04
    • baklazanek
      Kronenbourg, Wel Scotch
      baklazanek
      Well Scotch - highland whisky malt beer ze Strasbourga (Na etykiecie zostało podane tylko miasto natomiast nic nie ma na temat nazwy browaru) . Francuskie piwo z whisky. Dawno już nie widziałem tego piwka w polskich sklepach A szkoda bo było bardzo dobre. 6,2 % alkoholu, piana znikoma, kolor...
      2002-06-27, 15:58
    • pebejot
      Austria, Schärding, Linzerstraße 1, Brauerei Kapsreiter
      pebejot
      Schärding, urocze miaseczko w Górnej Austrii położone nad rzeką Inn, tuż przy niemieckiej granicy oferuje atrakcje piwne w postaci dwóch browarów przemysłowych.
      Browary zlokalizowane są w samym centrum.
      Idąc z dworca główną drogą w dół w kierunku centrum, najpierw miniemy...
      2012-06-01, 10:21
    • lzkamil
      Kronenbourg, 1664 Premier Cru
      lzkamil
      W Anglii popularny jest licencyjny 1664 (5% alk.), jednak na butelce Premier Cru pisze ze jest warzony w Strasbourgu. To piwo ma 6% alk., but. 0.5 l. Dygresja - przywiezione kiedys przeze mnie z okolic Strasbourga orginalne 1664 mialo chyba 5.9 wolta - widac Forumowicze pijali rozne wersje.
      ...
      2003-10-06, 19:41
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...