Savoyards (d. Brasseurs des Alpes), Independent People Special Blond Beer

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pinio74
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.10
    • 3881

Dla zainteresowanych - pojawiło się w Płockim Auchan, puszka, cena trochę wyższa ok. 3 zł.
    BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• Andższey
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2005.10
      • 71

Moje smakowało jak wino reńskie aromatyzowane piwem. Może pechowo trafiłem,ale piwko to było ohydne.
      "(...)ałus (prasłowo; cerk. i ołowina, dziś tylko u Słowieńców znane: (w)ol, 'piwo', wolar, 'piwowar'; nie pożyczka z niem., nord. ol, 'piwo', 'biesiada', ang. ale, lecz z niem spólne, jeden z tych nielicznych wyrazów celtycko-niemiecko-słowiańskich, dowodzących wędrówki czy spólnoty nazw i rzeczy na Północy Europy(...)"

Comment

• Andższey
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2005.10
        • 71

Dodam tylko, że piłem zakupione w polskim sklepie importowane piwo z puszki.
        "(...)ałus (prasłowo; cerk. i ołowina, dziś tylko u Słowieńców znane: (w)ol, 'piwo', wolar, 'piwowar'; nie pożyczka z niem., nord. ol, 'piwo', 'biesiada', ang. ale, lecz z niem spólne, jeden z tych nielicznych wyrazów celtycko-niemiecko-słowiańskich, dowodzących wędrówki czy spólnoty nazw i rzeczy na Północy Europy(...)"

Comment

• Pinio74
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.10
          • 3881

Piwo w sumie całkiem niezłe, bardziej słodowe, delikatna goryczka jest trochę zbyt krótkoodczuwalna, kwaskowatości nie odnotowałem. Dokładna cena w Płockim Auchan to 2,99 zł.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika palko
          (...)czerwone kwaskowate piwo, za taką cene dobre !
          Nie wiem czy piszemy o tym samym piwie, niby producent i nazwa się zgadza, ale moje miało zwykły jasno bursztynowy kolor
          BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• Pogoniarz
            † 1971-2015 Piwosz w Raju
            • 2003.02
            • 7971

Ja wczoraj kupiłem w ...hurtowni wina za 2.49 zł.Barwa złota,piana niezbyt trwała,zapach kwiatowy.Posmak kwiatowo-słodkawo-goryczkowy(troszkę przypominało Książęce z Lwówka).W sumie całkiem niezłe.Zawartości ekstraktu nie podano,alk 6.5% vol.Piłem je jak grała Wisła z Zagłębiem,a na puszcze jest charakterystyczna biała gwiazda -bez skojarzeń proszę
            Last edited by Pogoniarz; 2005-12-01, 12:52.

Prawie jak Piwo
            SZCZECIN

Comment

• Kolesław
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.03
              • 1130

Pytam skąd ten akurat producent? Na mojej puszce nie było słowa o tym, kto uwarzył jej zawartość. Jedynie namiar na francuski serwis konsumencki. Na małej białej nalepeczce przyklejonej przez importera stało: kraj pochodzenia - Holandia. Reeksport?
              Samo zaś piwo całkiem zacne, solidne, pełne. Istotnie, za tę cenę dobre.

Comment

• Twilight_Alehouse
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2004.06
                • 6310

Nie wierz importerom. Potrafią straszne bzdury wypisywać na tych karteczkach.

Comment

• Kolesław
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.03
                  • 1130

Chyba mam trop. Wg beerme.com/brweries w Voiron jest browarLes Brasseurs des Alpes, ale wg tego żródła warzy on 3.000 hl rocznie. I te 3.000 zalały teraz Polskę? A żeby było ciekawiej jest niby jeszcze Les Bresseurs Savoyards w Epagny. Pytam dalej: gdzie warzono piwo, które piję?

Comment

• Kolesław
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.03
                    • 1130

Savoyards z Epagny warz cały 1.000 hl rocznie!

Comment

• Kolesław
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.03
                      • 1130

Fakt, że jeśli idzie o wielkość produkcji poszczególnych browarów, to na http://beerme.com/breweries często się mylą.

Comment

• Twilight_Alehouse
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2004.06
                        • 6310

Jak ktoś zdoła ustalić nazwę browaru to chętnie zmienię. Nie pamiętam zresztą gdzie sam znalazłem informacje które zamieściłem w temacie.

Comment

• pioterro
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2006.03
                          • 9

pozwole sobie zgodzić się z użytkownikiem Pinio74. Wg mnie bardzo dobre wyważenie goryczy i słodkości czyni to piwo jednym z moich ulubionych. Zakupiłem w MaxDuecie w Olsztynie za 2,69 teraz już niestety nie ma tam tego piwa. A szkoda.

Comment

• zAjkA
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.12
                            • 1089

Kiedyś kupiłem to piwko w Bomi z czystej ciekawości. Pamiętam tylko że bardzo przypominało mi Volta Stronga.
                            Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu

Comment

Przetwarzanie...
                            X