Alk. 5%, but. 0.33 l. Kupione w Riquewihr między Strasburgiem i Mulhouse, pochodzi z browaru Gambrinus w Mulhouse.
Złociste, klarowne, umiarkowanie nagazowane, wysoka i dosyć trwała piana.
Zapach chmielowo-ziołowy, bardzo intensywny.
Smak potężnie goryczkowy i ziołowy a przy tym treściwy, na podniebieniu zostaje bardziej słodowy posmak. Bardzo smaczne.
Nazwa pochodzi od choucroute czyli Sauerkraut czyli popularnego alzackiego dania z mięsa i kapusty. Zawiera jakąś francuską grę słów którą nie bardzo kumam ale musi mieć jakiś związek z blond kelnerką z odsłoniętym tyłeczkiem widoczną na etykietce. Dodam jeszcze że to piwo by mi bardzo pasowało do tego dania
Złociste, klarowne, umiarkowanie nagazowane, wysoka i dosyć trwała piana.
Zapach chmielowo-ziołowy, bardzo intensywny.
Smak potężnie goryczkowy i ziołowy a przy tym treściwy, na podniebieniu zostaje bardziej słodowy posmak. Bardzo smaczne.
Nazwa pochodzi od choucroute czyli Sauerkraut czyli popularnego alzackiego dania z mięsa i kapusty. Zawiera jakąś francuską grę słów którą nie bardzo kumam ale musi mieć jakiś związek z blond kelnerką z odsłoniętym tyłeczkiem widoczną na etykietce. Dodam jeszcze że to piwo by mi bardzo pasowało do tego dania
Comment