Pelforth, Blonde

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Pelforth, Blonde

Butelka 0.25 litra, alkohol 5,8 %, eks.brak, kapsel fimowy browaru, sprzedawane w 6 pakach po ~ 4 euro
    Kolor - jasnozłocisty, klarowny
    Piana - drobna, średniowysoka, średniotrwała
    Zapach - wyraźny słodowo-chmielowy
    Gaz - okey
    Smak - wyraźny słodowy, lekki chmiel, wyraźnie słodkie, średnia goryczka
    Poprawne piwo do gaszenia pragnienie.

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 1426 (844 opisane na forum ) 744 - nowe na forum (moje)
    Last edited by sibarh; 2008-02-26, 13:14.
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Blonde:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Kamień
      Porucznik Browarny Tester
      • 2007.07
      • 361

Kolor: Złocisty, apetyczny, delikatnie zmętniały.
      Piana:Wysoka, bardzo drobna, bardzo sztywna. Tworzy pierścienie na szkle. Redukuje się przy brzegach ale grzybek na środku wznosi się dumnie przez długi czas.
      Zapach: Po otwarciu butelki roztoczył się intensywny, słodki zapach poziomek ( ). Już w kuflu: niezbyt intensywny, chmielowy, z bardzo delikatnym słodem. Poziomek brak.
      Smak: Goryczka chmielowa na pierwszym planie - wyraźna i aromatyczna, choć nie jest bardzo intensywna, dalej wyraźne nuty owocowe ( tu także są poziomki, choć wyraźnie słabsze ) przemieszane ze słodowością. Owocowość nadaje dosyć wyraźną nutę słodyczy o raz delikatna kwaskowatość. Mimo wszystko smak jest zbalansowany i zrównoważony.
      Wysycenie CO2: Odpowiednie, nie można mieć uwag.
      Opakowanie: Brązowa butleka z kralchą, o objętości 650 ml. Etykieta żółto-czarna z wyraźnym, czerwonym logiem. Wygląda naprawdę nieźle.

Piwo przywiezione z Francji, przez mojego ojca. Mija właśnie termin przydatności do spożycia, stąd pewnie to bardzo delikatnie zmętnienie i dziwaczne, chociaż bardzo apetyczne owocowo-poziomkowe aromaty

Comment

• ElDesmadre
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2010.05
        • 155

Właśnie wypiłem, potwierdzam owocowość, ale w zapachu jest to jabłko, zaś w smaku dość wyraźnie brzoskwinia. Dodać jeszcze należy nutki marcepanu i niestety wprawdzie dość mocną, ale jednak metaliczną goryczkę. Przy czym owa owocowość jest nieco tłumiona silną słodowością, która sprawia, że piwo bardzo odmienne jest od piw aromatyzowanych. Bardzo dziwne piwo.
        http://thebeervault.blogspot.com

Comment

• JAckson
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🍼🍼
          • 2004.05
          • 6123

Moje piwo ma wyraziście słodowy (słodkawy) posmak na początku i dziwnie gorzkawy posmak na końcu. Mnie nie smakuje za bardzo.

Do nabycia w Auchan Wrocław w cenie 4,49 zł/0,25 (ciemne także dostępne)
          MM961
          4:-)

Comment

Przetwarzanie...
          X