Z tego co rozumiem warzone na licencji we Francji, kupione w Strasbourgu.
Warzone ze słodu jęczmiennego, z dodatkiem syropu glukozowego, słodu kukurydzianego? (malt de ble), przypraw i karmelu aromatycznego, z ekstraktem chmielowym.
Alk. 6%, but. 0.65 l.
Jasnozłote, mętne, słabo nagazowane jak na białe, ale piana wysoka, sztywna i trwała.
Zapach cytrynowy, owocowy i słodowy.
W smaku również jakieś owoce, coś porzeczkowego, nie tylko cytryna, trochę nietypowe jak na białe piwo. W posmaku dochodzi bardzo treściwy słód.
Niezgodne z kanonem gatunku ale smaczne i dobrze gasi pragnienie.
Warzone ze słodu jęczmiennego, z dodatkiem syropu glukozowego, słodu kukurydzianego? (malt de ble), przypraw i karmelu aromatycznego, z ekstraktem chmielowym.
Alk. 6%, but. 0.65 l.
Jasnozłote, mętne, słabo nagazowane jak na białe, ale piana wysoka, sztywna i trwała.
Zapach cytrynowy, owocowy i słodowy.
W smaku również jakieś owoce, coś porzeczkowego, nie tylko cytryna, trochę nietypowe jak na białe piwo. W posmaku dochodzi bardzo treściwy słód.
Niezgodne z kanonem gatunku ale smaczne i dobrze gasi pragnienie.
Comment