Des Cimes, Piste Noire

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kony
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.08
    • 1701

Des Cimes, Piste Noire

Bursztynowa barwa i nienaganna piana to pierwsze naoczne wrażenia. W zapachu bardzo intensywnie dominuje miodowo-karmelowy akcent. W smaku również przebija delikatna, owocowa słodycz. W zakończeniu lekko kwaskowe, trudno doszukać się wyraźnych oznak chmielenia.
    Alk. 5,9% vol.
    Cena 2,13 eur / 0.33L
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• darekd
    Proef [Cluysenaer], Cuvée Noire
    darekd
    Jeden z wielu projektów zlecających warzenie w De Proefbrouwerij.

Alk. 8%

Aromat - suszone śliwki, palone słody, przez chwilę lekki rozpuszczalnik i owocowy kwasek
    Piana - dość wysoka, szybko opada do kożuszka, trochę zostaje na szkle
    Barwa - ciemny...
    2020-01-31, 22:51
  • pietrus96
    Osad w butelkach
    pietrus96
    Cześć,
    dawno nie warzyłem jednak planuję coś upichcić. Powoli się przygotowując znowu wróciłem do tematu który mnie nurtuje od dłuższego czasu. Mianowicie czystość butelek do których rozlewane jest piwo. Mianowicie chyba jak każdy piwowar korzystam powtórnie z butelek z piw które...
    2024-01-13, 20:24
  • pebejot
    Rumunia, Bukareszt, Strada Sarafinești 16B, Brews Brothers
    pebejot
    Właściwie trzeba zacząć od tego, że nie wiadomo, do jakiej kategorii ten browar zakwalifikować.
    Brews Brothers powstał w 2018 roku. Zlokalizowany jest w jednorodzinnym domu we wschodniej dzielnicy Bukaresztu niedaleko stadionu narodowego.
    Z głównego dworca kolejowego jest stąd...
    2023-12-20, 22:22
  • China_Blue
    Brak oznak fermentacji podczas cichej
    China_Blue
    Witam,

Po tygodniu burzliwej Pale Ale na Safale US-05 zdekantowałem (oczywiście bez kożucha) i nastawiłem na cichą. Jednak mija już prawie tydzień a nie widać jakichkolwiek oznak fermentacji (brak bombelkowania). Fermentor oczywiście zamknięty szczelnie, jak zwykle na cichej....
    2008-01-31, 00:21
  • oskar_h
    Brak fermentacji?
    oskar_h
    Witam wszystkich.
    Własnie warzę swoje pierwsze w życiu piwo. Zdecydowałem się na brewkit Coopers European Lager. Wszystko zrobiłem zgodnie z instrukcją (oczywiście po uprzednim starannym zdezynfekowaniu całego sprzętu). Na 23 l brzeczki dodałem 1 kg glukozy, a drożdże uwodniłem...
    2017-09-26, 15:59
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...