?, Mach'o Bobo
Collapse
X
-
Ja tej wiedzy nadal nie mam, muszę jednak poprawić pewną nieścisłość. To piwo akurat kupiłem w restauracji w Avignionie i choć to Prowansja to oczywiście niekoniecznie musi pochodzić stamtąd czy z Lazurowego Wybrzeża. Przepraszam za pomyłkę ale na 10 piw 9 kupiłem właśnie w sklepiku.Ostatnia zmiana dokonana przez k_k_s; 2009-07-05, 17:36.Comment
-
Related Topics
Collapse
-
Z rozpędu napisałem, że warzą w browarze ReCraft, bo na puszce jest "Produced in EU", ale już zapach i barak filtracji wskazuje na nasz kraj
"German Helles"
Ekstr. 12%, alk. 4,9%
Aromat - dziwaczny. Kwaskowo-drożdżowo-owocowy, pod...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-12-09, 01:23 -
-
Piwo kupiłem w gruzińskiej restauracji w Jeleniej Górze. Co ciekawe, importerem jest firma z Łodzi, dokładnie firma Pazopol, dzięki czemu mamy etykietę w języku polskim. Alkohol 5%. Innych danych brak. Jest natomiast informacja, że nadużywanie alkoholu szkodzi zdrowiu. Co do samego piwa, jest...
-
Channel: Gruzja
2024-11-30, 08:18 -
-
Browar przemysłowy z Dolnej Austrii należący koncernu Brau Union
Ekstr. 11,6%
Alk. 5,0%
Aromat - drożdże z owocowym muśnięciem, lekki chmiel
Piana - wysoka, dość szybko opada do trwalszego, zwartego kożuszka, zostaje na szkle
Barwa - zamglone jasne...-
Channel: Austria
2024-11-22, 23:38 -
-
Browar z Kreuzwertheim z bawarskiej Dolnej Frankonii.
https://spessart-brauerei.de/
Nie ma tam jednak w rozpisce tego piwa. Być może jest ono sprzedawane pod tą nazwą tylko do znanej sieci napojowej Hoffmann, której punkty możne znaleźć w Brandenburgii, też blisko...-
Channel: Niemcy
-
-
Dziwny ten pils. Słodki. W tle nuty goryczkowe, ale naprawdę marginalne. Jako mieszkaniec Niemiec, nie jestem nauczony takich pilsów. Kolejny polski pils z woltażem 6%. Przecież to jest absurd i nie spełnia definicji tego gatunku. Barwa złota. Piana została. Zapach ziołowy, chmielowy. Tylko...
-
Channel: Piwo - konkretnie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment