Saint Germain, Page 24 Reserve Hildegarde Ambrée

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    #1

    Saint Germain, Page 24 Reserve Hildegarde Ambrée

    Butelka 0,33 litra, alkohol 6,9 %, eks. brak, kapsel goły
    Kolor - ciemny miodowy, lekko nieklarowny
    Piana - ecrii, średnio wysoka, średnio trwała
    Zapach - wyraźny owocowo-słodki
    Gaz - okey
    Smak - wyraźnie słodkie, wyraźnie owocowe, średnia goryczka w tle zagłuszona przez słodycz
    Poprawne owocowe piwo. Do degustacji.

    W moim "zbiorze" piw zagr. nr 2993 - moje 1508 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    #2
    Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

    Comment

    • darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12761

      #3


      Aromat - przede wszystkim nuta owocowych karmelków (landrynek)
      Piana - ecru, średnia, niespecjalnie trwała - na dłużej drobny kożuszek, potem koronką
      Barwa - herbata z różą, opalizuje
      Wysycenie - średnie, ale dość wyraźnie musuje
      Smak - jest syropkowata słodycz, karmelki, suszone owoce z kwaskowo-cierpkimi tonami, trochę alkoholu, jakaś rachityczna goryczka ni palona, ni alkoholowa...
      Treściwość - jak na zawartość alkoholu to nie jest przesadnie treściwe.

      Całkiem niedawno piłem ich: Page 24 Smoke on the Oyster



      i byłem bardzo przyjemnie zaskoczony tym piwem. Okazuje się jednak, że to raczej zasługa kooperanta, bo to piwo jest słabe. Brakuje słodowej krągłości, miękkości. Ni to dolna fermentacja w kierunku koźlaka, ani belgijskie klimaty. Taki cukierkowy mocarz opakowany w elegancką butelkę z krachlą dla zmyły. Nie polecam.

      Comment

      • darekd
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍺🍺🍺
        • 2003.02
        • 12761

        #4
        Zdjęcie:
        Attached Files

        Comment

        Related Topics

        Collapse

        • darekd
          Saint Germain, Page 24 Barley W
          darekd
          Spory kraftowiec z Pas-de-Calais pod Lens.

          https://www.page24.fr/

          Barley wine, 10,9% alk.

          Aromat - dżem truskawkowy, kandyzowane owoce, lekki rozpuszczalnik
          Piana - wysoka z większymi bąblami, umiarkowana trwałość, strzępy na długo, trochę zostaje...
          2023-03-26, 21:36
        • darekd
          Locher, Les Frères Papinot Calvinus Ambrée
          darekd
          Półciemne piwo dolnej fermentacji.

          Alk. 4,8%
          18 IBU

          Aromat - słodowy z wyraźnym karmelem i jakimś delikatnym odcieniem owocowym
          Piana - umiarkowana wysokość i trwałość, dłuższa koronka
          Barwa - trochę ciemniejszy bursztyn
          Wysycenie - umiarkowane,...
          2024-09-17, 23:29
        • darekd
          Saint Germain, Page 24 Smoke on the Oyster
          darekd
          Barley Wine uwarzony z wędzonymi ostrygami oraz algami w kooperacji z dość anonimowym, chyba kontraktowym Les Brasseurs Masqués.

          Seria limitowana, uwarzona w 2018 r. - tylko 3 tysiące butelek 0,3 l.
          Tych ostryg całkiem sporo. Do warzenia dali je całe do pończoch:
          ...
          2019-05-09, 23:06
        • darekd
          De Struise, Clash Of The Titans Reserva
          darekd
          Hybryda - Quadrupel/Barley wine, leżakowany w beczkach z dębu francuskiego po szwajcarskim winie Petite Arvine.

          https://struise.com/bottles/page/2/

          Ciekawostką jest, że takie samo piwo została uwarzone i leżakowane w takich samych beczkach również w Szwajcarii - kooperacja...
          2022-02-02, 00:18
        • dadek
          Niemcy, Knallhütte 1, Hütt Brauerei
          dadek
          W północnej Hesji zbyt wielu browarów nie znajdziemy, a do policzenia takich średniej wielkości nie są potrzebne nawet wszystkie palce jednej ręki. Hütt, z tradycją warzenia od 1752 roku i produkcją około 80 tyś. hl rocznie, jest więc rodzynkiem na tym terenie. Browar mieści się tuż...
          2024-09-03, 02:08
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...