Corfu, Royal Ionian Pilsner

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9800

Corfu, Royal Ionian Pilsner

Pozwolę sobie opisać to piwo http://www.corfubeer.com/royalionian_en.html jako nowe, ponieważ opisane wcześniej piwo o podobnej nazwie http://browar.biz/forum/showthread.p...ighlight=corfu ma inne opakowanie, w nazwie "lager", a nie "pilsner", no i obecnie nie jest warzone.
    Korfijski (?) pilsner rozlewany jest w zielone butelki 0,5, na których naklejone są półprzezroczyste kalkomanie z fantazyjnym herbem browaru (eta i kontra) oraz nieco bardziej tradycyjna krawatka w barwach ciemnozielonej, złotej i białej.
    Samo piwo jest jasnozłote, klarowne, po nalaniu tworzy białą, dość drobną i dość wysoką, średniotrwałą pianę.
    Pachnie słodowo, lekko zatrącając skunem (sugestia barwy butelki?) - całkiem, jak każden-jeden koncerniak. W smaku lekka goryczka, tło słodowe, w trakcie picia staje się wręcz tępawosłodkie, zupełnie, jak dziesiątki piw w regionie śródziemnomorskim. Piwo ma 5% alko.
    Jak na piwo z browaru, którym wyspa się szczyci, to cienizna - najsłabsze z piw tegoż browaru...
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• dryx
      † 1966-2017 Piwosz w Raju
      • 2002.04
      • 1735

Design dokładnie taki sam jak na zdjęciu sibarha.
      Mój egzemplarz też jest klarowny, ale z sporym pokładem drożdży na dnie butelki.
      Piana obfita, bardzo wysoka, cały czas się utrzymuje, pozostawia znaczne ślady na szkle.
      Niestety smak jest zdominowany przez drożdże plus niewielki apteczny posmak.
      Nagazowanie ok.
      Niestety piwo mnie rozczarowało.

Comment

Related Topics

Collapse

• kronos1194
        Butelki (około 200szt.)
        kronos1194
        Dzień dobry wszystkim.
        Od 2014 roku zbierałem z różną częstotliwością butelki po piwie. Miałem tylko dwie zasady, którymi się kierowałem: piwo musiałem wypić ja i żadna etykieta nie mogła się powtarzać. Udało mi się uzbierać około 200 sztuk butelek. Różnych, regionalnych,...
        2024-04-01, 17:49
      • bromar
        Sprzedam sprzęt domowy. Filtrator, taboret, butelki, skrzynki, szklanki.
        bromar
        Cześć,
        Sprzedam sprzęt domowy:
        18 skrzynek na piwo, ok 10 skrzynek z butelkami. Butelki są w większości czyste, bez etykiet, mogą byc zakurzone. Część 330ml, część 500ml. Dla zainteresowanego sprawdzę dokładnie ile czego tam jest.
        Butelki litrowe z grubego szkła z zamknięciem...
        2023-07-27, 18:05
      • darekd
        Eichbaum, Cronus German Pilsner
        darekd
        Piwo dostępne w Sieci Stokrotka. Puszka była tak oldskulowa, że musiałem to kupić, szczególnie że cena (ok. 2,80 PLN) zachęcała do podjęcia tego ryzyka.
        Jest to piwo kierowane do litewskiej firmy Maxima (która jest właścicielem Stokrotki). Na puszce jest skład (woda, słód, chmiel)...
        2025-01-04, 01:50
      • SupeR_PiwosZ
        Kamionka, (Czarnków) Pilsner Premium
        SupeR_PiwosZ
        Piwo Pilsner Premium (Kamionka, Browar Czarnków)

Piwo jasne, pasteryzowane.

Ekstrakt: brak informacji.
        Alk.: 5,6% obj.

Aromat - mocno słodowy typowy dla słodu pilzneńskiego. Brak jakiegokolwiek od chmielu.
        Piana - drobnopęcherzykowa, redukcja średnio...
        2024-12-31, 21:45
      • klocekoi
        Nowe butelki do piwa
        klocekoi
        Cześć, mam pytanie odnośnie butelek do piwa.
        Obejrzałem ostatnio Kopyra i wspomniał w nim o cenie butelek.
        Dla mnie jest to kosmos, tzn. cena.
        Proszę mi wytłumaczyć, w jaki sposób zaopatrują się browary w butelki. Rozumiem, że składają zamówienie do huty i ta dostarcza...
        2023-04-30, 20:26
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...