Noctua, Chilling Season

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wpadzio
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2011.06
    • 2654

    Noctua, Chilling Season

    Piwo z browaru Noctua, mieszczącego się w Atenach. Chilling Season to amber ale, nachmielone amerykańskimi odmianami Centennial, Cascade i Simcoe. Goryczka podana na etykiecie to 35 IBU.

    Barwa bursztynowo-brązowa. Nieklarowna.
    Jasnobeżowa piana, potężna po nalaniu. Posiada drobne pęcherzyki i mocno okleja szkło. Redukuje się do fantazyjnej, czapiastej formy.
    Aromat słodowy, z karmelowymi odcieniami. Dodatkowo ciasteczka, lekki syrop, odrobina chmieli.
    Smak delikatny, ułożony, słodowo-karmelowy w dominancie. Umiarkowana goryczka, miękko wygasająca w ustach. Piwo jest gładkie, nieco jakby oleiste. W posmakach nieznacznie podpalane ziarna zbóż oraz ciasteczka.
    Nagazowanie średnie w kierunku niższego.
    Butelka 330ml z firmową sówką na etykiecie oraz na kapslu. Tym razem pójdźka ma na głowie zimową czapkę uszatkę, czyli typowe nakrycie głowy Greków

    Ciekawe piwo. Na pewno wyróżnia się pośród nudnych greckich lagerów. Do dostania nie tylko w Atenach, bo i na wyspach bywa również w niektórych marketach i barach. 7,5 w skali 1-10.
    Attached Files
    Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
    Serviatus status brevis est
    3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Przetwarzanie...
X