Dla mnie totalna porażka i to jeszcze za 5,99 zł-nie różniąca się od naszych popularnych półkowych koncerniaków tylko te nasze są trochę tańsze...
Mythos, Mythos Hellenic Lager Beer
Collapse
X
-
Test prezentu...
Piana - na starcie średnia, opadła do cienkiej dziurawej warstewki ze śladami na szkle
Gaz - średni ok
Zapach - chmielowy
Kolor - jasne złoto
Smak - w typie ostrzejszego niemieckiego lagerka, lekko żołędziowe...
Oczywiście bez rewelacji, ale w ramach koncernowych może być...Comment
-
niepoprawny czechofil
Młody junaku pamiętaj: zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach!
WISŁA MISTRZ!
Comment
-
Tylko że na drugi dzień czujesz się jednak o niebo lepiej, niż po rodzimych koncerniakach.
Z drugiej jednak strony w Grecji pije się wino - zatem Mythosa lepiej zostawić dla Niemców, któym się akurat Amstell skończył ;-)Comment
-
W Grecji można również dostać licencyjny Löwenbrau Helles. Lepszy i od Amstela, i od Mythosa. Ale jak mi się tam pić chce, to nie wybrzydzam. A, w Lidlu można kupić tam Berliner Pilsener, taki Perlenbacher, tylko gorszy, ale i tak lepszy niż Mythos.Comment
-
Mythos, Mythos Premium Quality Hellenic Beer
Aromat: słodowy, koncernowy, lekko metaliczny
Barwa: słomkowa, klarowne
Piana: dość obfita, rzadka, nietrwała
Smak: słodowy, nijaki koncernowy, lekki, słodszy niż przeciętna
Goryczka: niska, pusta
Odczucie w ustach: lekkie, smukłe
Ogólne wrażenie: euro lager, lżejszy i słodszy niż średnia europejska, dobry na upały i do popicia obiadu
Alk: 4.7%Comment
-
-
Dość słodkawe, ale goryczka też całkiem porządna, potrafi się przebić. Mimo tej wyraźnej słodkości, piwo wydaje się jednak mocno lekkie - co jest prawdopodobnie efektem bardzo słabego nagazowania. Pije się je naprawdę swobodnie i przyjemnie. Czytając opinie obawiałem się czegoś raczej trudno wypijalnego, ale moim zdaniem naprawdę nie jest żle. Klasa wyżej od polskich koncerniaków.Comment
-
Cudów nie będzie ale wypić się da...
To zwykłe masowe piwo... ale mnie nie skłoniło do totalnie negatywnej oceny...
W tej klasie i produkcji na prawie "cały świat" dobrze że jest jakikolwiek smak...
Coś tam goryczki i chłodne... zimne... ratuje wielu szeregowych piwopijców na świecie... ostatnio u nas przez LIDL'a....
- ale nie masowo bo wielu cena odstraszała.... za Mythosa mają dwa Harnasie więc chłodna kalkulacja górą...Comment
-
Zaskoczyło mnie brakiem odpychającego, kukurydzianego zapachu i goryczką, której się wcale nie spodziewałem (na poziomie mocniej chmielonej pszenicy ).
Prezent prezentem, pieniądze nie wydane ale coś trzeba zrobić z pozostałymi po degustacji 450 ml. Zrobiłem jagnięcinę w piwie!! Łopatka wieprzowa zamiast jagnięcej i Mythos zamiast piwa. Obiad był pyszny na szczęście nie miałem drugiej butelki i z czystym sumieniem złamałem zasadę, że do posiłku podajemy alkohol służący do jego przygotowaniaComment
Comment