teraz piłem wersję butelkową, jest dobre tylko jedynym mankamentem byla zbyt duża ilość gazu przez co piwo było zbyt szczypiące i zbyt ostre, dołączam skan kapsla
Attached Files
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Konserwę z tym napojem dostałem od rodziców jako prezent z wakacji (jeszcze pamiętają że mają syna )
Zaskoczyła mnie piana - gęsta i kremowa że ho ho! Opada wolniej niż średnia dla jasnego lagera. Więc tu daję dużego plusa. Kolorek raczej z tych jaśniejszych, mnie pasuje do gatunku mediterranean pils
Zapach z tych słabszych, lekko kwiatowo - chmielowy, z nutą drożdżowo-kwaskową.
Smak - klasyka gatunku piw basenu morza śródziemnego - lekkie, delikatne, leciutko słodkawe, nieco słodowe. Goryczki niewiele. Taki napój do gaszenia pragnienia i popijania jedzenia w knajpie. Kojarzy mi się ze smakiem Koelscha.
Jest to jedno z tych piw, które znacznie zyskują ze względu na ewentualne związane z nimi wakacyjne wspomnienia, choć i bez tego wypijam bez przymusu.
Mythos to jak dla mnie jedno z fajniejszych piw śródziemnomorskich. Cenię je wyżej niż piwa włoskie. Lekkie, delikatne... U nas zapewne dostałoby bardzo kiepskie recenzje, ale w upale krajów południowych sprawdza się bardzo dobrze. I o to chodzi...
Pilem Mythosa w w Brugge, w Belgii w punkcie z greckim fast foodem . Zaskakujacy dobry, lekki orzezwiajacy lager. A to, ze smakowal nawet pity pomiedzy belgijskimi specjalami piwowarskimi mowi samo za siebie
Najbardziej rozpowszechnione, a zarazem najbardziej podłe piwo na Krecie. Zapach między mokrym mopem a pestycydami, smaku nie stwierdzono, zbyt duże wysycenie i zero informacji o ekstrakcie i zawartości alkoholu. Raz i nigdy więcej
niepoprawny czechofil
Młody junaku pamiętaj: zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach!
WISŁA MISTRZ!
Parametry bez zmian, puszka 0,5 l. Nowy design. Kolor jasnosłomkowy, piana niska, krótkotrwała, szybko opada. Zapach ledwo wyczuwalny, trochę czuć zboże. W smaku płaskie, nijakie. Nagazowanie bardzo słabe, praktycznie go nie ma. Może na greckie upały jest dobre, ale pite w Polsce jest słabym i niczym nie wyróżnjającym się piwkiem.
Fatalne piwo na poziomie Tyskiego. Nie ma co się nad nim rozwodzić.
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Mając do wyboru Mythosa i wodę mineralną - wybieram oczywiście wodę... Tragedia, nie piwo. Piłem go w Grecji. Ani klimat, ani lokalizacja - nic go nie ratuje. Może faktycznie eksportowe wersje są lepsze? - ja jednak podziękuję i nie spróbuję.
Piwo o takiej zawartości alkoholu powinno być pilznerem. Ale zrobiono z niego lagera o mniejszej goryczy i większej słodowości i silnie kwiatowym aromacie.
Dostałem od sąsiada jak wrócił z Grecji i powiem , że nie było jakieś rewelacyjne, ale w końcu po tamtych słodkawych, trafiła się w końcu jakaś goryczka.Trochę czuć metaliczności(pucha 0.33), piana ,że tak napiszę względna, nawet za szybko nie opada, barwa jasno złota.Da się wypić.
Byłoby miło wyobrazić sobie, że są letnie wakacje nad zachodnią częścią Bałtyku i w okolicach Flensburga (land Szlezwik-Holsztyn zwany przez miejscowych Schleswig-Holstein) i popijać sobie na plaży nowość ze znanego browaru z tego miasta. Tą nowością jest Strand-Lager (Lager Plażowy)....
100 Blumen to mały wiedeński browar, założony w 2016 r. przez dwóch piwowarów domowych. Piwo to, czyli lager wiedeński, to prezent od Darka Dąbrowskiego (darekd), który bawił jakiś czas w stolicy Austrii.
Smak łagodny, ze złożoną słodowością, świetnie oddającą typowy...
Seria "Party Starter" dla Żabki, o której w rozmowie z Kopyrem gdzieś tak z rok temu wspominał Zwierzyna nieco się rozrosła przez ten czas. Były już NZ Pale Ale, West Coast IPA, Session IPA, West Coast APA, Hazy APA oraz East Coast IPA (może coś mi jeszcze umknęło). No i trafiło...
Comment