La Sagra, Sagra Premium

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • barthez
    Porucznik Browarny Tester
    • 2005.07
    • 367

La Sagra, Sagra Premium

Alkohol - 5,4%, informacji o ekstrakcie brak.
    Kolor: Ciemnosłomkowy, nieklarowne.
    Piana: Przyzwoita, chociaż dosyć mało trwała.
    Zapach: Dokładnie nie pamiętam, ale na pewno przyjemny.
    Smak: Mi bardzo smakowało, ciekawe jakby cytrusowe posmaki i delikatna goryczka, czuć też nutę drożdżową.
    Wysycenie: W porządku.
    Opakowanie: Estetyczna butelka 0,33 i kapsel chyba identyczny dla wszytkich piw browaru, ale dosyć ładny.
    Cena: 2,56 euro w Alcampo Pio XII w Madrycie.
    Interesująca propozycja z małego browaru pod Toledo. Polecam z czystym sumieniem
    Po raz kolejny przekonałem się, że hiszpańskie piwo to nie tylko lekkie lagery na upały.
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez barthez; 2012-09-13, 16:13. Powód: zapomniałem dodać załącznika

Related Topics

Collapse

• Javox
    La Sagra (Molson Coors), Blue Moon Mango Wheat
    Javox
    Zakupiona butelka w Anglii... wypita i potem czytam drobne druczki... Hiszpania, uwarzone w La Sagra Brew.

Alko 5,4% i IBU wg pierwowzoru amerykańskiego było 19 i tyle też może być w wersji hiszpańskiej.

Piana - na początku więcej potem pełna warstewka.
    Lacing...
    2021-01-13, 01:50
  • bastion
    Ukraina, Valea Kuzmina, Dżerelna 1, Bukowinska Browarnia Tuko.
    bastion
    Ktoś coś słyszał, ktoś coś widział, ale konkretów żadnych, albo niewiele. W okolicach Czerniowców ma działać jakiś mały browarek, mocno utajniony, co nie jest jakimś novum w tamtych stronach.
    Przy moim pobycie tam, spróbowałem rozszyfrować tą zagadkę.
    Kilkanaście kilometrów...
    2021-04-21, 21:23
  • bastion
    Łotwa. Liepaja. Pasta Iela 1-2N, Vecais Taizel's.
    bastion
    Na pewno Lipawa ( bo tak brzmi polska nazwa tego miasta) zasługuje na nieco więcej niż pospieszne przemykanie z parasolem w ręce przez uliczki, jak to miało miejsce w moim przypadku. Niestety trafiłem na mały armagedon pogodowy i musiałem bardzo zawęzić tamtejsze peregrynacje. Z drugiej strony...
    2025-01-10, 21:09
  • bastion
    Łotwa, Aluksne, Talavas Iela 5, Aluksnes Alus.
    bastion
    Łotewska prowincja ma swój urok. Cisza i wszechwładny spokój wręcz emanują z tych miejsc. Miłośnicy lasów, jezior i drewnianych domków, znajdą tam swoje miejsce na ziemi.
    W przypadku miasteczka Aluksne nieco rozwleczonego terytorialnie, celem wizyt jest jezioro z ruinami zamku na...
    2024-11-26, 22:29
  • bastion
    Ukraina, Lwów, Płoszcza Rynok 36, 36 PO.
    bastion
    To ciekawe że piwnym turystom wizytującym Lwów, a zwłaszcza jego centrum, jakoś nie po drodze jest z browarem restauracyjnym ( chociaż w tym wypadku powinno chyba być napisane odwrotnie) mieszczącym się dosłownie rzut kamieniem od Pravdy Beer Theatru. Miejsce to oferuje własne piwo od początku...
    2021-12-06, 21:17
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...