Pamplona, Morlaco San Cernin

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Pamplona, Morlaco San Cernin

Mikrobrowar Pamplona Brewing S.L. w miejscowości Aranguren
    Blond Ale, alk 5%
    kolor - brudna pomarańcz, mętny
    piana - biała, zwarta, opada bardzo powoli, nie osadza się na szkle
    zapach - słodowo-owocowy
    smak - pełne, treściwe, fajna mocna chmielowa goryczka, dziwne smaki owocowe których w żaden sposób nie potrafię zidentyfikować, lekko cierpie ale jednocześnie nadające piwu miękkość i delikatność, minimalne drożdżowe posmaki
    gaz - troszkę za dużo

ogólnie smaczne piwo ale niczym szczególnym nie zachwyciło
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • becik
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

zmiana szaty graficznej, w smaku lekkie pogorszenie, wypite bez entuzjazmu
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• darekd
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12784

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
      w smaku lekkie pogorszenie
      Też mam odczucie, że po kilkuletnim powrocie do jakiegoś piwa nie wydaje mi się tak fajne jak wcześniej. Może jednak nie wynika to z "pogorszenia" produktu, co polepszenia całego rynku i większą konkurencją

Comment

Related Topics

Collapse

• vitia1
        Balony na wino 20l i 5l
        vitia1
        Robiłem wino, ale jakoś ostatnio nie mam czasu na to.
        Może ktoś z browarników robi też wino lub nalewki (te mniejsze balony idealnie do tego się nadają) i mu się przyda.

Mam 7szt. balonów plastikowych (butle po wodzie mineralnej). Mnie sprawowały się wyśmienicie i...
        2018-11-06, 10:54
      • KUFLARZ
        Witam Szanowne Koleżeństwo
        KUFLARZ
        Rodzice nadali mi imię Tomaszek,w sierpniu zeszłego roku niespodziewanie zachorowałem na zbieractwo kufli,choroba się nasila,obecnie mam przerzuty i zainteresowały mnie też butelki z zamknięciem patentowym,po konsultacjach wiem,że cierpię jak zapewne wielu z Was na nieuleczalną chorobę i...
        2018-03-16, 18:51
      • pieczarek
        Reczica, Reczickoje Żywoje
        pieczarek
        Jedyne z 6 piw jakie dostałem od moich białoruskich gości, które nie było dotąd opisane na forum. Szkoda, bo mój zakres ocen piwa jest bardzo ubogi i ogranicza się do smakuje/nie_smakuje. Proszę opis tego piwa traktować jako sygnalizację istnienia piwa białoruskiego wpisującego się w nową...
        2011-06-28, 21:50
      • Dreamer
        Signature Brew, Backstage IPA
        Dreamer
        styl: IPA
        alk. 5,6%

Signature Brew to ciekawy pomysł na craft. Dwaj kuzyni, Tom Bott i Sam McGregor, są wielkimi fanami piwa (co więcej, Tom pochodzi z rodziny piwowarskiej), ale przede wszystkim mocno siedzą w branży muzycznej i znają tam, kogo trzeba. W pewnym momencie...
        2016-02-08, 17:13
      • becik
        Browarnictwo i gorzelnictwo w Grudziądzu...
        becik
        autor: Marek Szajerka
        Data odczytu: 25.03.2015
        BIULETYN KOŁA MIŁOŚNIKÓW DZIEJÓW GRUDZIĄDZA KLUB „CENTRUM” SPÓŁDZIELNI MIESZKANIOWEJ

Browarnictwo i gorzelnictwo w Grudziądzu w średniowieczu i czasach nowożytnych, w świetle dzieła X. Froelicha z 1868 roku

W...
        2015-03-28, 17:58
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...